ĐILASOV KANDIDAT PODRŽAO LEGIJINE CRVENE BERETKE: Opozicija gurnula Vladetu Jankovića u trku za gradonačelnika

Autor:

Vesti

29.01.2022

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demokrate šokirane odlukom SSP i šefa DS da ih na izborima predstavljaju oni koji su veličali Legijine specijalce iz JSO.

ĐILASOV KANDIDAT PODRŽAO LEGIJINE CRVENE BERETKE: Opozicija gurnula Vladetu Jankovića u trku za gradonačelnika

Foto: Printskrin

Udruženi deo opozicionih partija koje predvodi SSP Dragana Đilasa, a među kojima je i Demokratska stranka, odlučio je da Vladeta Janković bude njihov kandidat za gradonačelnika Beograda.

Dragan ĐilasZoran Lutovac smatraju da će prestonicu najbolje voditi čovek koji je podržao proteste Jedinice za specijalne operacije i koju je vodio Milorad Ulemek Legija, koji je osuđen zbog ubistva bivšeg premijera i lidera DS Zorana Đinđića.

Republika

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Dragan Šutanovac

Odluka o Jankoviću, koji je svojevremeno podržavao protest "crvenih beretki", kao zajedničkom kandidatu opozicije za mesto gradonačelnika Beograda, razočarala je mnoge, a među prvima se oglasio Dragan Šutanovac, nekadašnji predsednik DS i bivši ministar odbrane.

- Svako ko je bio u DS u vreme "crvenih beretki" će ovo rešenje kritikovati ništa manje nego da se i sam Koštunica pojavi kao kandidat na predsedničkim... Neki žive u prošlosti, a neki u zabludi da prošlost ne utiče na budućnost. Gospodin Vladeta Janković je iz one ekipe koja se ne zaboravlja. Pored toga što su imali razumevanja i podržavali "crvene beretke", oni su podržali i Nikolića protiv Tadića. Neka vam je sa srećom - napisao je nekadašnji predsednik DS.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Zoran Đinđić

Kolegama iz stranke koju je nekada vodio uputio je poruku:

- Za Vladetu, koji je podržavao protest "crvenih beretki" protiv vlade Zorana Đinđića! Bravo. Možda ipak da sklonite onu Zoranovu sliku koju stavljate prilikom održavanja GO, veze to više nema sa Zoranom.

Da je postupak DS apsurdan, smatra i Slobodan Milosavljević, nekadašnji visoki funkcioner DS i bivši ministar trgovine i turizma.

- Ispada da je DSS najvažnija stranka u Srbiji, pored SNS, jer će ona imati i kandidata za predsednika Srbije Miloša Jovanovića, ali eto sada i kandidata za gradonačelnika Vladetu Jankovića - kaže Milosavljević.

U razgovoru za Srpski telegraf ističe da je podrška DS ovakvom kandidatu apsurdna.

- Da budem iskren, sve što više slušam šta Lutovac priča, sve manje mi je jasno šta hoće da kaže. Preciznije, kompletno dešavanje oko DS, otkako je Lutovac na čelu stranke, apsurdno mi je - kazao je Milosavljević, koji ukazuje na činjenicu da demokrate nemaju kandidata ni za jednu od važnijih funkcija.

Republika

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ/Srpski telegraf

Zoran Živković

Nekadašnji najbliži saradnik premijera Zorana Đinđića Zoran Živković takođe je ogorčen Jankovićem kao izborom za zajedničkog kandidata opozicije za gradonačelnika Beograda.

- Kad profesor i diplomata, Vladeta Janković kaže da je Zoran Đinđić kontrolisao mafiju - pametnom dosta - stoji u Živkovićevoj Tviter objavi.

Aktuelni šef demokrata, osim šerovanja vesti o Jankovićevoj kandidaturi, ni rečju nije komentarisao primedbe koje su izneli funkcioneri.

Hronologija

  • formirani kao elitna policijska jedinica, s najboljim naoružanjem i opremom
  • sarađivali s liderima DOS, ali su se vrlo brzo pobunili
  • tenkovima i naoružani do zuba blokirali auto-put u novembru 2001.
  • povod za izlazak na ulice bilo hapšenje braće Banović, koji su optuženi za ratne zločine u Hagu
  • tadašnji predsednik i lider DSS Vojislav Koštunica podržao je pobunu, rekavši da je se radi o ljudima koji nisu ugrozili bezbednost zemlje
  • Vladeta Janković je zajedno s Koštunicom podržao pobunu
  • Janković danas zagovara tezu da je Đinđić sam kriv za svoju smrt jer nije umeo da se, kako kaže Janković, obračuna s mafijom

MARINIKA ISMEVA SVOG KANDIDATA

Republika

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ

Marinika Tepić

Marinika Tepić, potpredsednica SSP, gostujući na televiziji N1, ismevala je Jankovića s obzirom na to da njihov kandidat ima pune 82 godine.

- U prvom redu, koliko sam razumela, čovek ima životna ograničenja, a to su lekari - rekla je Tepićeva pre nego što je zvanično potvrđeno da će Janković biti udarna pesnica opozicije u Beogradu.

Konsultacije s lekarom, pa na izbore

Janković je juče potvrdio da mu je ponuđeno da bude kandidat opozicije za Beograd. Da li prihvata ili ne, znaće se početkom sledeće nedelje, posle konsultacija.

- Konsultovaću se s porodicom, prijateljima kojima verujem. Obaviću i detaljan lekarski pregled da bih bio siguran da mi zdravstveno stanje to dozvoljava - rekao je Janković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Нена

29.01.2022 10:03

Има нас који се врло добро сећамо тог периода и Јанковића .Такође се сећамо тог периода као и лика и дела потрчка радикала а тренутно актуелног преЦедника. Зато, тишина! За издају и продају земље ће се ићи на суд а не у фотељу. Сваком по заслузи!

Odgovori 6 26
Radenko

31.01.2022 10:28

@Нена - Čovek ima pune 82 godine. Na kraju je životnog puta. I priznao da nema pojma o gradu jer je on profesor književnosti.

Posmatrac

29.01.2022 10:55

Ko zna taj zna. Autoritet Vladete Janković nesporno je mnogo jači adut za uspeh za razliku od prethodnog kandidata koji je odavno izblamiran.

Odgovori 0 32