SRBIJA NAJBOLJA OD SVIH ZEMALJA ISTOČNE EVROPE! Ministar Mali objavio VAŽNE VESTI: Stigla nova potvrda naših odličnih ekonomskih rezultata!

Autor:

Vesti

27.01.2022

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali na svom Instagram nalogu objavio je važne vesti za našu zemlju, a koje se tiču prognoze našeg privrednog rasta za 2022. godinu.

SRBIJA NAJBOLJA OD SVIH ZEMALJA ISTOČNE EVROPE! Ministar Mali objavio VAŽNE VESTI: Stigla nova potvrda naših odličnih ekonomskih rezultata!

Foto: printscreen/RTS

Naime, iza ove prognoze stoji Bečki institut za međunarodne ekonomske studije.

- Još jedna potvrda naših odličnih ekonomskih rezultata!🇷🇸 Bečki institut za međunarodne ekonomske studije povećao je prognozu našeg privrednog rasta za 2022. godinu na 4,9%, čime je Srbija najbolja od svih zemalja Istočne Evrope, koje su bile deo ove analize, a zajedno sa Poljskom koja ima isti projektovani privredni rast. Ponosni smo na naše rezultate i na to kako smo se izborili sa krizom izazvanom pandemijom korona virusa, a s obzirom na to da je Srbija kumulativno, za poslednje dve godine, imala najveći privredni rast u Evropi, ne računajući Irsku koja je sedište najvećih multinacionalnih kompanija na svetu, pa je u tom smislu neuporediva sa ostatkom kontinenta - napisao je ministar Mali na svom Instagram nalogu. 

 

 

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading