PRIMIO SE! ĐILAS OBEĆAVA KO DINKIĆ: Lider SSP koristi recept bivšeg ministra!

Autor:

Vesti

25.01.2022

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef opozicije odlučio da za predsednika isturi Ponoša, obećava hiljade evra, stipendije, poslove, baš kao što je Mlađa pričao kada je 2007. gurao Tadića za predsednika.

PRIMIO SE! ĐILAS OBEĆAVA KO DINKIĆ: Lider SSP koristi recept bivšeg ministra!

Foto: Tanjug/S.T./E.Čonkić

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas obećao je građanima da će, ukoliko na predstojećim izborima pobedi SSP i njegov predsednički kandidat Zdravko Ponoš, svi građanima deliti na hiljade evra. Inspiraciju je očigledno dobio po uzoru na nekadašnjeg političkog kolegu Mlađana Dinkića.

U pokušaju da diskredituje najavljenu pomoć aktuelne vlasti usled pandemije koronavirusa, gde svi mladi dobijaju po 100 evra, Dragan Đilas drznuo se da građanima nudi kule i gradove, med i mleko ima da teku na sve strane.

- Imaćete stipendije da završite škole, dobićete posao i plate, doći ćemo do minimalne plate od 500 evra. Tih 100 evra je ništa, dobićete od nove vlasti hiljade, kao što će penzioneri dobiti nazad pare - ispričao je Đilas gostujući na N1.

NERVOZNE FANTAZIJE

Osim što je "pozajmio" Dinkićev model kojim je biračima mazao oči da bi 2007. namakao glasove za Borisa Tadića, Đilas je ispričao i da je sam odlučio da u izbornu trku gurne Zdravka Ponoša. Priznao je da se sav naježi kad pomisli da Ponoš stoji pored državne zastave, ali ga očigledno sentimentalnost napusti kad nastavi da zamišlja kako bi se svetio svima redom, kako bi sve lustrirao ako bi se, kojim slučajem, 4. aprila dokopao vlasti...

Republika

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Dragan Đilas

 

Ministar finansija Siniša Mali kaže da su Đilasova obećanja neodgovorna. Pokazuju, kako kaže Mali, da reč lidera opozicije nema nikakvu težinu, da su njegove izjave odraz nervoze.

- Nove Đilasove fantazije da će, kada pobedi na izborima, mladi dobijati na hiljade evra, pokazuje koliko taj čovek nema ni meru niti granicu. Njegova alavost Srbiju je svojevremeno koštala najmanje 619 miliona evra, koliko je oteo od građana dok je bio gradonačelnik Beograda - rekao je Mali.

NISMO TOLIKO NAIVNI

Ministar podseća da je stopa nezaposlenosti mladih za vreme vlasti Dragana Đilasa bila 53 odsto.

- Dok je Đilas bio na vlasti, mladi su imali ili nula ili platu od 250 evra, a stopa nezaposlenosti je bila 53 odsto. Nezaposlenost mladih u trećem kvartalu prošle godine bila je 23,1 odsto, a oni danas rade za mnogo veće prosečne plate nego što je to bilo u njihovo vreme - podsetio je ministar i dodao da Đilas ni sam sebi ne veruje, kao što mu ne veruju ni njegovi saradnici.

Ekonomista Mlađen Kovačević smatra da naš narod, iako je poprilično naivan, neće pasti na takve priče. On je za Srpski telegraf istakao da je Dragan Đilas dosta toga rekao i uradio u poslednje vreme što se narodu nije dopalo.

- Obećanje ludom radovanje, tako kaže naš narod. Iako smo po prirodi naivni, smatram da naš narod ipak neće tek tako poverovati u reči Dragana Đilasa. Ne verujem da će mu ta priča pomoći da pridobije glasače jer je Đilas mnogo toga u poslednje vreme rekao i uradio što se narodu nije dopalo - ocenio je Kovačević.

Lutovac (kao) odbio kandidaturu

Republika

Foto: Tanjug/T.RADOVANOVIĆ

Zoran Lutovac

 

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac odbio je juče predlog koalicionih partnera da bude kandidat za gradonačelnika Beograda, rečeno je Tanjugu u vrhu DS.

Kada je reč o odluci DS da Zdravko Ponoš bude kandidat za predsednika Srbije, o tome će biti odlučeno do kraja ove sedmice.

- Demokratska stranka će se o predlogu da Zdravko Ponoš bude predsednički kandidat izjasniti posle konsultacija i razgovora unutar stranke, a potom i razgovora sa svim partnerima u savezu - rekao je Tanjugu izvor iz te stranke.

Ovako je Dinkić mazao oči narodu

Republika

Foto: ST/E. ČONKIĆ

Mlađan Dinkić

 

* 2007. obećao građanima da će dobiti najmanje 1.000 evra od besplatnih akcija ukoliko Tadić, kao zajednički kandidat, pobedi na izborima

* Obećao da će kraj 2008. biti rok za prodaju akcija 68 preduzeća koja su već privatizovana metodom tendera, da će novac od akcija biti uplaćivan u državni budžet, odakle će se dalje prebacivati građanima

* Obećao da će novac od akcija biti podjednako podeljen na oko četiri miliona punoletnih građana Srbije

* Kasnije analize pokazale da bukvalno tih 100.000 glasova, za koliko je pobedio u drugom krugu, dobrim delom potiču od zajedničkog obećanja, koje sam ja preuzeo lično na sebe, o besplatnim akcijama. Znači, preuzeo sam na sebe obećanje, a preusmerio svu političku korist Tadiću, pričao je Dinkić tri godine posle tih izbora

* 2010. Dinkić priznao da je dao nesmotreno političko obećanje i istakao da je svestan da će zbog toga platiti političku cenu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading