PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRATIO IZ TURSKE: Važan sastanak sa Erdoganom, evo o čemu su razgovarali

Autor:

Vesti

18.01.2022

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Republici Turskoj.

PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRATIO IZ TURSKE: Važan sastanak sa Erdoganom, evo o čemu su razgovarali

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednika Srbije svečano je dočekao u Ankari predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, a nakon sastanka, dvojica lidera obratila su se medijima.

Vučić je izjavio da je bilo reči o investicijama, regionalnim pitanjima, a tome je i posvećeno najviše pažnje. Važno je, kaže, što su odnosi stabilni i prijateljski, što je od najvišeg značaja.

- Razgovarali smo o regionu, o Dejtonskom sporazumu, o poštovanju integriteta BiH, ali i integriteta RS unutar BiH. Govorio sam da je važno da se povezujemo auto-putevima i u oktobru očekujemo kraj 18km od Kuzmina do Sremske Rače, 80 odsto mosta je gotovo i on je veličanstven. Za godinu i po dana imaćemo moderan auto-put, a finansiraćemo i kompletan auto-put do Bijeljine - rekao je Vučić.

Na pitanje o rezultatima referenduma, Vučić potvrđuje da je rekao kolegama koji su zagovarali "Ne" da preuzmu stranku. Falilo je, kaže, oko 200.000 glasova da oni budu radosni, a kada kaže "oni", misli najviše na one iz SNS-a.

- U onih 39 odsto, najveći kolač je SNS. Neki ljudi bolje znaju politiku nego ja, i trebalo bi oni da je vode. Neću se kandidovati za predsednika stranke, od maja-juna meseca će stranku voditi pametniji od mene - rekao je predsednik.

Predsednik Vučić o tvrdnjama da je došlo do krađe glasova, kao i da je preuzeo ulogu RIK-a rekao je:

Što se tiče objavljivanja rezultata, bio sam šokiran. Otišao sam u stranku koju vodim još nekoliko meseci i kao i uvekr saopštavao rezultate, koji su bili apsolutno tačni. Nismo saopštavali na osnovu uzorka, mi imamo najbolje softvere. Mi prikupimo sve podatke i izađemo i predstavimo javnosti tačne rezultate.

Ističe da je bilo teško voditi kampanju jer je reč o pitanju koje ljude puno ne interesuje i jer je jedan deo SNS-a sve vreme agitovao za "Ne".

- Bila je dilema, ali na referendum je trebalo da izađemo jedinstveno, a posle referenduma vodite kampanju za "Ne". Nisam nikada izbacivao ljude iz stranke jer je SNS demokratska partija, ali sam zadovoljan jer će imati priliku da vide kako se vodi stranka i kako se donose nelake odluke. Tačno je da nisam zadovoljan, samo nije tačno da sam vikao, već sam kroz osmeh rekao da će za 4-5 meseci imati priliku da vode stranku, a ja im neću zabadati klipove u točkove, već ću im pomagati koliko god mogu, civilizovano i demokratski - kaže Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading