SUTRAŠNJI DAN JE IZUZETNO VAŽAN ZA NAŠU ZEMLJU: Premijerka Brnabić pozvala građane da izađu sutra na referendum!

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

15.01.2022

12:25

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je građane da izađu sutra na referendum i glasaju za promenu Ustava u oblasti pravosuđa, koja će, kaže, doneti veću vladavinu prava i jače institucije u našoj zemlji.

SUTRAŠNJI DAN JE IZUZETNO VAŽAN ZA NAŠU ZEMLJU: Premijerka Brnabić pozvala građane da izađu sutra na referendum!

printskrin

- Sutrašnji dan je izuzetno važan za čitavu našu zemlju, da nam se nikad ne ponovi takozvana reforma pravosuđa iz 2009. koja je ustvari bila čista politička čistka sudija. U jednom danu otpustili su 837 sudija, zato što nisu bili politički podobni, a ta čistka je sve građane koštala 44, 4 miliona evra - rekla je Brnabić novinarima u Obrenovcu gde je obišla dispečerski centar.

Ona je istakla da je referendum u ovom trenutku "najvažnija stvar za jačanje naše zemlje".

Premijerka je pozvala građane da glasaju za promenu Ustava, koja će, kako je naglasila, doneti nezavisno sudstvo i samostalno tužilaštvo.

Građani Srbije sutra će imati priliku da odgovore sa "da" ili "ne" na pitanje "Da li ste za utvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije?".

Ustav se menja u oblasti pravosuđa da bi se srpsko zakonodavstvo uskladilo sa evropskim u procesu pristupanja Srbije EU, a promene se odnose na način izbora sudija i tužilaca kako bi se smanjio uticaj politike u tom procesu.

Njih onda više ne bi birala Skupština Srbije, već Visoki savet sudstva i Visoki savet tužilaca.

Bonus video:

Komentari (0)

Loading