HITNA PORUKA STIGLA IZ KREMLJA, TIČE SE KOSOVA: Zagrmeo Putinov najbliži saradnik, EVROPI POSLAO JASNU PORUKU!

Autor: Republika

Vesti

13.01.2022

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocenio je da nesposobnost Brisela da pomogne u rešavanju situacije na Kosovu i Metohiji pokazuje nemoć Evropske unije.

HITNA PORUKA STIGLA IZ KREMLJA, TIČE SE KOSOVA: Zagrmeo Putinov najbliži saradnik, EVROPI POSLAO JASNU PORUKU!

Foto: Tanjug/Pixabay.com

Zastave Srbije i samozvanog Kosova

Šef ruske diplomatije skrenuo je pažnju na sporazum Beograda i Prištine iz 2013. godine o stvaranju Zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji, koji je postignut uz posredovanje Evropske unije.

- Evropska unija je pokazala svoju nesposobnost da pomogne u postizanju rešenja u veoma teškoj situaciji sa Kosovom, a prištinske vlasti su na Kosovu rekle da neće ispuniti (dogovor), iako je sve potpisano. Od tad se manifestuje nemoć Evropske unije - konstatovao je Lavrov u intervjuu na "Prvom kanalu".

Republika

Foto: printscreen/RTS

 

Zajednica srpskih opština na Kosovu predviđala je davanje autonomnih prava Srbima koja u velikoj meri podsećaju na ono što je obuhvaćeno Minskim sporazumima za Donbas, samoproglašene Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku, dodao je ruski ministar, prenosi Sputnjik.


- U oba slučaja je Evropska unija imala odlučujuću ulogu. Oba ova sporazuma tiču se prava Slovena, pravoslavaca, i u oba slučaja Evropska unija neće ni prstom da mrdne da zemlja, koja blokira te sporazume, ispuni svoje obaveze - zaključio je Lavrov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Dragan

12.02.2022 22:07

Svaka mu je na mestu.