VELIKA SRAMOTA NA ŠOLAKOVOJ TELEVIZIJI: N1 priziva smrt patrijarha Porfirija!

Autor:

Vesti

12.01.2022

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udarna vest u jutarnjem programu N1, u emisiji "Novi dan", u utorak bila je objava da je patrijarh Porfirije zaražen koronavirusom i to ništa ne bi bilo čudno da u momentu dok je voditeljka Nataša Miljković iznosila informacije o Porfiriju nije u pozadini emitovan snimak blaženopočivšeg patrijarha Irineja.

VELIKA SRAMOTA NA ŠOLAKOVOJ TELEVIZIJI: N1 priziva smrt patrijarha Porfirija!

Foto: Printscreen

Kao što je dobro poznato, patrijarh Irinej preminuo je 20. novembra 2020. od posledica koronavirusa, što je ovaj način izveštavanja o tome da je patrijarh Porfirije pozitivan na koronu učinilo krajnje morbidnim. Da li je reč o slučajnosti ili ne, ostaje nejasno budući da na pitanja Srpskog telegrafa i Republike o tome da li je ova greška bila namerna i kakvu poruku gledaocima šalje do objavljivanja ovog teksta iz N1 nismo dobili odgovor.

Željko Injac, verski analitičar, prokomentarisao je ovu situaciju ocenjujući da je jasno da se pomenuti medij ne razume u pitanja koja se tiču Crkve.

- Smešno je ispalo. Izgleda kao da su zlonamerni, mada ne verujem u to, pre svega, mislim da su glupi, to je neznanje. Oni se trpaju u te stvari oko Crkve, a, s druge strane, nemaju pojma ni šta se dešava, ni kako to izgleda, ni ko kako izgleda, pa je ispalo kao da priželjkuju smrt patrijarha - objašnjava Injac za Srpski telegraf.

Republika

Foto: youtube.com/Televizija Hram

Patrijarh Porfirije

Ni Tviter nije bio blag prema Šolakovoj televiziji, na kojem se čak i razvila polemika o načinu na koji se izveštava u ovim situacijama.

- "Profesionalno" N1 novinarstvo. Voditeljka prekida razgovor s gostom da bi saopštila informaciju da je patrijarh Porfirije zaražen koronom, a, dok saopštava tu vest, kao pokrivalica, emituje se snimak blaženopočivšeg patrijarha Irineja - bilo je zapažanje jednog od korisnika, koji je istakao da ne može biti normalna praksa da se, umesto snimka živog čoveka, kojima je preplavljen internet, u programu emituje snimak preminulog čoveka.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Istina

12.01.2022 19:52

Zabraniti rad tim Srbomrzcima,ovo prelazi sve granice

Očajno pero

12.01.2022 20:06

Šta može u predsmrtnom ropcu TV N 1 nešto pametno da kaže, jer uskoro ćemo da im dajemo 40 dana od večnog zaborava N1. Gospođa Miljković će uskoro moliti da je vrate na RTS ili neku drugu tv. Ukoliko je niko neće, kao što neće imaće posao u Južnim vestima u Vranju.