BRNABIĆ O SANKCIJAMA DODIKU: To nije rešenje, naša politika nisu sukobi

Autor:

Vesti

08.01.2022

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka je rekla da je odnos Republike Srpske i Srbije stalnim i predanim radom Vučića i Dodika postao poseban i specijalan.

BRNABIĆ O SANKCIJAMA DODIKU: To nije rešenje, naša politika nisu sukobi

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Republike Srpska danas i sutra obeležava 30 godina od svog postojanja. Svečana akademija je počela u 18 časova.

Na svečanoj akademiji je govorila i premijerka Srbije, Ana Brnabić.

Republika

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Ana Brnabić

 

Ona je između ostalog rekla i da je odnos Republike Srpske i Srbije stalnim i predanim radom Vučića i Dodika postao poseban i specijalan, kakav je uvek trebalo da bude.

- Kao predsednica Vlade zemlje koja je garant Dejtonskog sporazuma, brinu me izazovi sa kojima se suočava vođstvo Republike Srpske. Posebno me zabrinjavaju sankcije koje su SAD uvele Miloradu Dodiku. Činjenica je da sankcije nikada nisu bile rešenje za bilo kakve probleme. Podsetiću na reči predsednika Vučića: “Republika Srbija nikada neće sprovoditi sankcije protiv pripadnika svog naroda i predstavnika srpskog naroda u Republici Srpskoj.” Naša politika je Otvoreni Balkan, ne sukobi već saradnja. Politika da se stvori drugačija budućnost, politika prosperiteta i ekonomskog preporoda, kako našeg naroda tako i drugih  - istakla je premijerka Ana Brnabić.

Ona podseća da je uloženo više od 88 miliona evra u Republiku Srpsku, i kaže da je ponosna na sve projekte čiji je cilj bolji život svih građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading