ZA NJU VREME KAO DA JE STALO! Evo kako izgleda i šta danas radi Margit Savović!

Autor:

Vesti

08.01.2022

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivša političarka Margit Savović živi na relaciji Beograd-Budimpešta-Dablin.

ZA NJU VREME KAO DA JE STALO! Evo kako izgleda i šta danas radi Margit Savović!

Foto: Printskrin

Bila je ministarka, a iz javnog života se povukla posle 5. oktobra. 

Dok starijoj generaciji Margit Savović (70) ne treba posebno predstavljati, jer odlično pamte njenu harizmatičnu pojavu, britak jezik, i, što ne bismo rekli, izvajane noge, koje su obeležile političku scenu devedesetih godina, mlađe generacije je uglavnom poznaju sa katedre ili sa snimaka njenih gostovanja.

Kao funkcionerka Socijalističke partije Srbije i ministarka za manjinska prava iz politike se povukla posle 5. oktobra, a u penziju je otišla sa katedre Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini i to posle više od četiri decenije rada. Penzionerske dane provodi jednako dinamično i aktivno i to uglavnom na relaciji Beograd - Budimpešta - Dablin, jer joj u prestonici Mađarske i Irske žive ćerka i sin sa porodicama.

- To je moja relacija tokom cele godine i već je postala navika, tačno znam kada mi poleće avion, kada sedam u auto, kada stižem... Kao i veliki broj mladih i moja deca žive u inostranstvu, i da ne odem kod njih pitanje je kada bismo se uopšte videli. To je jako tužno - istakla je Margit svojevremeno za domaće medije.

Republika

Foto: Printskrin

Margit Savović

 

- Ukupno sam radila 41 godinu, a od toga sam 30 godina predavala. Ni danas nisam prestala sa aktivnostima jer Pedagoški fakultet u Jagodini ima saradnju sa višom školom u Mađarskoj i česte su razmene studenata i profesora, a ja organizujem ta studijska putovanja - priznala je tada bivša profesorka matematike i doktor pedagoških nauka i dodala:

- Ali, dugo čovek nema vremena za sebe i zato je penzija vreme kada sebi možete sve da dozvolite, pa i da deci ponekad kažete "ne" - reči su čuvene Margit.

- Kada su se osamostalili mislila sam sad je sve prošlo, a onda su stigli unuci i samo se širi krug onih o kojima treba da se brinete. Ali najveća briga je za sebe. 

U slobodno vreme Margit rešava sudoku, čita knjige, svaki dan prošeta bar sat vremena, viđa se sa prijateljima... Za nju je, kako kaže, dosada strana reč.

- Zdravlje me dobro služi, živim zdravim načinom života, već 26 godina sam izvorni vegeterijanac i strogo se pridržavam dijete po krvnim grupama i ne žalim se, imam energije, a i dovela sam kilažu u red. To mi mnogo pomaže da i dalje budem aktivna i fizički i duhom - ističe Margit.

Svojom pojavom na političkoj sceni u smiraju 20. veka Margit Savović dala je vetar u leđa mnogim pripadnicama lepšeg pola da sebe pronađu u ovoj sferi društvenog života.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Maja

05.02.2023 20:14

Al se Margita ugojila. Secam je se iz restorana blizu skupstine gde sam radila devedesetih. Cesto je dolazila na kafu. Nikad nije narucivala hranu. Uvek kafa i ispusi 2,3 cigarete lucky strike. Mozda je prestala da pusi pa jede vise