MINISTARKE OTKRILE KOJA IM JE NAJVEĆA ŽELJA U 2022! Tanja i Irena: Samo nam je ljubav potrebna (VIDEO)

Autor:

Vesti

31.12.2021

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubav i uspeh, to su glavne novogodišnje želje ministarki ekologije i turizma Irene Vujović i Tatjane Matić. Godinu za nama pamtiće kao tešku i punu izazova. Uverene da su ispunile zadatke koji su se našli pred njima..

MINISTARKE OTKRILE KOJA IM JE NAJVEĆA ŽELJA U 2022! Tanja i Irena: Samo nam je ljubav potrebna (VIDEO)

Foto: ST/N. PANČIĆ

U paralelnom, prazničnom intervjuu za Srpski telegraf ministarke su otkrile šta će raditi u ponoć, s kim će biti, koji doček će pamtiti... Jedna od ministarki otkrila je da se već decenijama maskira i da bez oblačenja kostima Deda Mraza ne može da prođe nijedan doček.

Da podvučemo crtu, kakva vam je bila 2021?

IRENA: Bila je teška, ali i uspešna. Realizovali smo veliki deo onoga što smo planirali. Moglo je više i bolje, trudiću se da to ispunim u narednoj godini. Privatno je bila dobra iako nije lako uskladiti privatan život i obaveze.

TANJA: Kao da sam vojni rok služila. Izazovna, naporna, puna odgovornosti, zahtevala je mnogo odgovornosti. Privatno je bilo još teže. Trebalo je objasniti deci da mama ne može da ide na roditeljski, da ne može da rešava domaći. Sad su se i oni navikli. Rade sami domaći.
Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

 

 

Gde ćete za doček?

IRENA: Biću u krugu porodice, kod kuće. Nadam se da će sve biti mirno, da neće biti ekoloških katastrofa, tako da u miru i slozi dočekamo 2022.
TANJA: U krugu porodice sa decom i suprugom. Biće tu moj brat i najbliži prijatelji. To su najlepše nove godine. Ja sam zadužena da budem Deda Mraz. Porudžbine samo stižu, deca svaki dan pričaju o igračkama i igricama koje žele.

TANJA: Podrazumeva! Maskiramo se u zavisnosti od raspoloženja dece, kako oni žele. Ali da, i to radim i uživam u tome. To je jedna od lepših stvari na kraju godine.

Ako biste imale priliku da odaberete neku destinaciju, bilo gde u svetu, gde biste volele da budete za doček?

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

 

 

IRENA: Prethodnih godina se putovalo, neke nove godine su bile radne, ali ove godine slavim u krugu porodice. To mi je omiljena destinacija.
TANJA: Zbog dece najviše volim da slavim kod kuće. Prethodnih godina, dok nismo dobili decu, suprug i ja smo voleli da putujemo u toplije krajeve. To su bile najzanimljivije proslave.

Otkrijte nam neki detalj?

TANJA: Bili smo sveže venčani, naš kum je bio momak koji je na proslavu poveo svoja dva druga. Stvarno je bilo nezaboravno iskustvo. Moj muž je bio meta njihovih šala. Nije to bilo jednostavno, u Tajlandu sa ženom, a tu i kum sa drugovima.

IRENA: Kada pričamo o destinacijama, naklonjena sam onim gde je toplo, može nešto bliže po Evropi, ne mora Tajland. Dovoljno je da ima plaža, da je toplo.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

 

 

Koga biste poveli na tu idealnu destinaciju?

IRENA: Uvek partnera, možda prijatelje. Često putujem s bratom. To su ljudi koji me najbolje poznaju, koji znaju moje navike.
TANJA: Ako pričamo o predahu i odmoru, onda bih najradije sama otputovala. Šalim se, ali ima tu i istine. Kada imate obaveze prema deci, mužu, profesionalne obaveze, onda vam ponekad nedostaje vreme samo za sebe, da možete na miru da pročitate knjigu, da vas ne zovu pet puta... Kada bih imala jedan takav predah, otišla bih s najboljom prijateljicom Biserom, koja ume sa mnom lepo da oćuti, a sve se razumemo.
IRENA: Divim se ženama koje imaju porodicu i obavljaju odgovorne funkcije. Svaka čast Tanji, za koju znam da je fantastična majka, supruga i domaćica. Teško je kad smo žene.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

 

Šta biste same sebi požele u 2022?

TANJA I IRENA: Ljubav.
IRENA: Da imamo vremena da pružimo ljubav.

Da li ste zaslužile da vas Deda Mraz poseti i obraduje nekim poklonom?
IRENA I TANJA: I te kako. Naravno da smo bile dobre. Čekaćemo ga. 

 

Šminkanje u sedam minuta 

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

 

 

Praznici su prilika da žene posvete pažnju garderobi i frizuri. Koliko vam je dnevno potrebno da se sredite?

TANJA: Veoma malo i meni i Ireni. Osim ovakvih prilika, kada nas pozovete i zadate da se doteramo.

Koliko vremena vam je potrebno da se našminkate?

IRENA: Brza sam po prirodi. Čim ustanem, onako vojnički, imama rituale. Dok kuvam kafu, već se tuširam, spremam, šminkam... Iskreno, i ne znam da se šminkam, treba mi 15 minuta za spremanje. Bitno je da smo uredne, očešljane, malo šminke zbog kamera i slikanja, koje može da se desi tokom događaja koji su medijski propraćeni. Nekad se osećam kao mašina, znam šta me čeka. Uvek mi je najmanje vremena trebalo za šminkanje. 
TANJA: Obaram rekorde. Za šminku mi treba od sedam do deset minuta. Jedino mi treba vremena kad sam loše volje, onda ništa ne ide, nemam ništa da obučem... A najviše vremena nam odlazi na ove naše kose. To je jedina stvar koju ne mogu baš sama da sredim.

Maskara i karmin, pa u prodavnicu

Bez čega ne izlazite ni do prodavnice?
IRENA: Maskara i neki labelo ili sjaj. Imam svetle oči i bez maskare izgledam kao da nisam spavala.
TANJA: Maskara i karmin. Irena je previše lepa za šminku, prirodna lepota je njena velika prednost, ali eto, moram da koristim karmin.

Šoping-maraton 

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

 

 

Imate li vremena za šoping?

TANJA: Evo male anegdote. Vraćali smo se iz Novog Pazara. Oko deset uveče smo krenuli za Beograd, videla sam neku radnju ispred koje vise neke mede. Izašla sam da kupim igračku, pa sam onda videla mandarine, kupila sam i neko grožđe. Eto tako izgleda. Kupujem kad stignem nekad u kolima, dok se vozim, vidim nešto u izlogu, znam koje veličine nosim i onda to bude ta daljinska kupovina. Sve više kupujem preko interneta, ta dostava je savršena.
IRENA: Još nisam prešla na elektronsku, to moja sestra obavlja za mene. Nažalost, nemam vremena da idem u kupovinu. Vidim na internetu nešto što mi se dopadne, pa onda danima i nedeljama odlažem. Onda dok odem, to nešto što mi se dopalo se proda. Volim da odem u kupovinu, da probam stvar.

A kada je bila drugačija situacija, kada niste imale toliko obaveza? Kako ste tada kupovale?

TANJA: Do iznemoglosti. Dok smo putovali, obilazili autlete u Austriji, to je bio jedan maraton. Svake godine sam imala sve bolju minutažu. Ništa me satima nije zaustavljalo, nisam bila ni gladna ni žedna. Razumem žene koje uživaju u šopingu, koje se oraspolože kada odu nešto da kupe.
IRENA: Znam šta je za mene, a šta nije. Kada to naciljam, počinje probanje, volim da je tu publika, mama ili sestra, lakše se odlučim. Volim crne haljine, crne pantalone i crne džempere.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading