VUČIĆ ŽIVI ZA SRBIJU! Vučević otvoreno o izazovima koji slede u 2022. godini!

Autor:

Vesti

02.01.2022

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SNS je prava stranka naroda, imperativ nam je bolji život svakog građanina, poručio je potpredsednik naprednjaka Miloš Vučević u novogodišnjem intervjuu za Srpski telegraf i Republiku.

VUČIĆ ŽIVI ZA SRBIJU! Vučević otvoreno o izazovima koji slede u 2022. godini!

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Aleksandar Vučić i Miloš Vučević

Novi Sad ulazi u godinu koja je po mnogo čemu važna i nesvakidašnja. I to sa pozitivnog aspekta jer glavni grad Vojvodine, između ostalog, zvanično postaje evropska prestonica kulture, a biće završena izgradnja druge fabrike nemačkog "Kontinentala" u Novom Sadu, koja će ujedno biti i najveći izvoznik i kompanija s najvećim doprinosom našem BDP.

Samim tim, mnogo je razloga da sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem pretresemo političke, ekonomske, ali i neke lične teme.

Političko pitanje svih pitanja u 2022. biće izbori. Potpredsednika SNS pitamo šta očekuje i čemu se nada.

- Očekujem pobedu. Očekujem da ćemo stići do svakog stanovnika Srbije jer svi su nam jednako važni, da ćemo čuti šta ih muči, kakve predloge imaju, da ćemo zajedno razgovarati o svemu što je do sada urađeno i da ćemo predstaviti planove SNS za dalji razvoj Srbije.

Hoće li se Aleksandar Vučić kandidovati za predsednika? Poznat je vaš stav o tom pitanju, međutim, on je rekao da će tek doneti odluku? Šta ćete mu reći kad vas bude pitao za mišljenje?

- Reći ću mu isto što mu kažem i svaki put - da je on i vođa i pokretačka snaga stranke i da je privilegija biti jedan od njegovih najbližih saradnika i učiti od njega. Ja znam da će predsednik Vučić da se rukovodi isključivo nacionalnim interesima, da će izabrati onaj put na kome sebe može maksimalno da da narodu i državi jer to je njegov život.

Njihovo nasilje je izraz njihove nemoći

Politički protivnici ne biraju sredstva u svojoj borbi. Ipak, ove godine uneli su još jednu novinu, pa su u Novom Sadu lomljene i paljene prostorije SNS, Pokreta socijalista... Otkud takva agresija?

- Nema ni opravdanja ni objašnjenja za nasilje, u bilo kom obliku. To je izraz nemoći, kompleksa, frustracije uspesima koje mi postižemo i ja očekujem da budemo uporni u nameri da se suprotstavimo takvom ponašanju ubedljive manjine. Mrzitelji i rušitelji nikada neće pobediti nas koji gradimo bolju Srbiju.

I za SNS je ovo bila izazovna godina. Dobili ste i neka nova kadrovska rešenja u vrhu stranke. Kako će dalje teći taj proces?

- Za nas je svaka godina puna izazova jer imamo istorijsko poverenje građana, a ne bežimo ni od reformi u sopstvenim redovima. Mislim da je to jako važno, da ne budemo učaureni i da pokažemo da nemamo ništa slično s prethodnom vlašću, sa žutom bandom koja je od svoje stanke napravila elitistički klub, od Srbije privatnu prćiju, a od građana ovce za šišanje. SNS je sve suprotno. Mi smo prava stranka naroda i imperativ nam je bolji život građana, ekonomsko i svako drugo jačanje zemlje. I svako ko to ne razume ili ko skrene s tog puta, nema šta da traži s nama.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Miloš Vučević čita Srpski telegraf

Kako ste doživeli 2021? Šta je bilo najveće iskušenje, a šta najveća radost?

- Verujem da je ovo bila prethodnica jedne još uspešnije godine u kojoj će naša zemlja ostvariti još bolje ekonomske rezultate, u kojoj će se smiriti epidemijska situacija, u kojoj Novi Sad i zvanično postaje evropska prestonica kulture, a naši "orlovi" brane boje Srbije u Kataru. Nisam od onih koji razmišljaju unazad i imaju previše vremena za svođenje računa. Ovogodišnji rezultati su dobri, ali već sam u planovima za sledeću godinu. Svakako, najveće iskušenje je bilo raditi i praviti planove u još jednoj godini pandemije, uz stalnu borbu za zdravlje i živote ljudi, obezbediti i sve drugo važno za život jednog grada. Najveća radost je kada vidite rezultate višegodišnjeg rada, kada vidite nove vrtiće, fabrike, škole, ambulante... I kad pravite projekciju budžeta, pa ste i ponosni jer je sve to rezultat marljivog rada, ništa nije palo s neba. A budžet Novog Sada za 2022. dvostruko je veći nego za vreme demokrata, sada iznosi rekordnih 35 milijardi i 866 miliona dinara. Uz to raste i kreditni rejting grada. Put do uspeha gradili smo kroz decenijsku finansijsku stabilnost.

Krećemo u izgradnju dva nova mosta, to je najveća investicija u novijoj istoriji grada

Kako je Novi Sad prošao kroz 2021. i šta vašem gradu donosi 2022?

- Maksimalno smo se trudili da sačuvamo zdravlje građana. Otvorili smo najveću KOVID bolnicu i dalje rade svi vakcinalni punktovi. Uprkos složenoj zdravstvenoj situaciji, uspeli smo da nastavimo sve kapitalne investicije i čak da povećamo privrednu aktivnost. U 2022. Novi Sad ulazi kao evropska prestonica kulture. To je velika šansa za promociju ne samo našeg grada već i cele Srbije. I baš u godini u kojoj krunišemo našu kandidaturu za evropsku prestonicu kulture, a koju smo simbolično gradili na priči o novosadskim mostovima, mi ulazimo u dve najveće investicije u novijoj istoriji grada, u izgradnju dva nova mosta.

Nemački Kontinental otvara drugi pogon u našem gradu i biće najveći izvoznik

Koje će investicije obeležiti ekonomski život grada u 2022?

- Završetak izgradnje druge fabrike Kontinentala u Novom Sadu, koja će ujedno biti i najveći izvoznik i kompanija s najvećim doprinosom BDP u Srbiji. Tu je i završetak još jedne velike fabrike, japanske korporacije "Nidek".

Obrušili se na Đoletovu porodicu

Srpski telegraf je pisao o napadima na projekat muzeja Đorđa Balaševića u Novom Sadu. Da li je moguće da oni koji su se za života kleli u njega sada osporavaju ideju koju zastupa cela njegova porodica?

- Kao što ste čuli i videli ne samo da je moguće već je i realno. Svi ti koji su se kleli u Đoleta, bili njegovi idolopoklonici, sada su se obrušili na njegovu porodicu. A sećate se koliko je on sam čuvao porodicu i kako na tu svoju tvrđavicu nikom nije dao.

Tri omiljene pesme Đorđa Balaševića

Na pitanje koje su mu tri omiljene pesme Đorđa Balaševića Vučević odgovara: "Ako mora samo tri" i nabraja:
- "Na Bogojavljensku noć"
- "Za treću smenu"
- "Novi Sad"
Podseća i na ono čuveno Đoletovo: "Samo jedna je shvaćaš varoš u koju se vraćaš" i dodaje: "Đole je sve objasnio".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Tanja

02.01.2022 09:35

SNS je i u 2021 godina pokazala kao prava stranka naroda, imperativ nam je bolji život svakog građanina, bez sumnje tako će biti i u 2022.godini.

Odgovori 18 1
Ranko

02.01.2022 11:16

Toliko velikana iz Novog Sada i Srbije nisu dobili ni bistu ni ulicu a pevaljka odmah muzej. Nepravda, pa to ti je!

Odgovori 17 1
Rade

02.01.2022 11:18

Vučić živi za Srbiju a nasilna opozicija živi protiv Srbije.

Odgovori 17 1
Ana

02.01.2022 11:43

Biće ovo još jedna uspešna godina. Svašta se planira, samo napred!

Odgovori 17 1