VUČIĆ SAOPŠTIO ODLIČNE VESTI: Samo jedna država u Evropi ima veći ekonomski rast od Srbije

Autor:

Vesti

29.12.2021

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas na godišnjoj konferenciji za medije da je posle Irske, koja ima veliki broj multinacionalnih kompanija, Srbija u poslednje dve godine zemlja sa najvećom stopom rasta u Evropi.

VUČIĆ SAOPŠTIO ODLIČNE VESTI: Samo jedna država u Evropi ima veći ekonomski rast od Srbije

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

- Takav plus niko neće imati, i to je veliki uspeh građana Srbije, i ja njima hoću da čestitam. Hoću da pokažem da možemo da pobeđujemo ne samo u sportu, već smo ujedinjeni uspeli da napravimo, u prethodne dve godine, najveću stopu rasta. Mi ovakvu stopu rasta nismo imali nijedanput od 2002, od kada se meri zvanično. Očekujemo da naš BDP za ovu godinu bude 53 milijarde, a pre 7 godina smo imali 33 milijarde evra. Po tome vidite koliko je Srbija napredovala. Sledeće godine očekujem 58 milijardi evra - ističe predsednik.

Stopa javnog duga je ispod nivoa koji smo očekivali, zahvaljujući i uštedama, tvrdi predsednik.

- Naša je procena da 2022. godinu završavamo sa stopom rasta od +7,5. Poljoprivreda nas je zbog suše koštala veće stope rasta. Industrija iznosi 6.5, građevinarstvo 16.5 - objasnio je predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
zaklina

30.12.2021 08:35

Srbija je dosta napredovala na ekonomskom polju!

goran

30.12.2021 09:08

Da nije Severna Makedonija?