JASNO IM JE DA OD TE PRIČE NEMA NIŠTA, KOSOVO NEĆE BITI NEZAVISNO: Čović objasnio pozadinu upada ROSU u Štrpce, pomenuo CRNU RUPU EVROPE!

Autor: Republika

Vesti

22.12.2021

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi upad specijalne jedinice ROSU, ovog puta na jugu Kosova i Metohije, Nebojša Čović ovog jutra u „Uranku“ na televiziji K1 okarakterisao je kao „paket“ akcija sa nemirima u Tirani.

JASNO IM JE DA OD TE PRIČE NEMA NIŠTA, KOSOVO NEĆE BITI NEZAVISNO: Čović objasnio pozadinu upada ROSU u Štrpce, pomenuo CRNU RUPU EVROPE!

Foto: printscreen

Nebojša Čović

- To što se juče desilo u Štrpcima nije me iznenadilo. To je „paket“ sa svim onim što se dan ranije dešavalo u Tirani sa ciljem da se skrene pažnja sa „Otvorenog Balkana“. Ovakvim akcijama ne dozvoljava se stabilnost u regionu. U Štrpcima je na delu bila prekomerna upotreba sile - kazao je Čović na K1.

- Priština gubi korak sa pričom o takozvanom nezavisnom Kosovu. Postaju sve više svesni da Kosovo nikada neće biti nezavisna država. Ono što im preostaje je pokušaj etničkog čišćenja srpske zajednice po enklavama, jer će im to na severu Kosova teže ići - objasnio je on.

Beriša

Nebojša Čović na K1 kazao je ovog jutra i da je Blinken „lupio šamar“ Beriši.

Blinken je lepo kazao da Sali Beriša podriva demokratiju i da je korumpiran. On se nalazi na američkim listama. Direktno je učestvovao u trgovini organima u „žutoj kući“ – rekao je Čović. - Balkan je izabran kao mesto stalne nestabilnosti, jer je multietnički i multiverski, a prošli smo i kroz surovi period građanskog rata. Umesto da političari rade na pomirenju, stalno se podgrevaju sukobi. Strane službe stalno podstrekuju razlike. Niko ovde nije pobedio.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Čović je kazao i da Aljbin Kurti neprekidno protivureči svima.

- Protivureči i Briselskom sporazumu, i nemojte mi samo reći da to radi sam. On sve radi dirigovano i vođeno, uz prećutnu podršku. Da sam novinar, jučerašnju akciju ROSU okarakterisao bih kao isceniranu. Nemam ništa protiv borbe protiv organizovanog kriminala, ali kako to da nikada nijedan Albanac nije uhapšen? Zna se da je u smislu kriminala i korupcije Kosovo „crna rupa“ Evrope - konstatuje Čović.

31. decembar

Čović je na televiziji K1 ovog jutra istakao i da se bliži 31. decembar kao rok za vraćanje srpskih institucija na Kosovo.

Zašto nije sproveden Briselski sporazum? Zašto nije formirana Zajednica srpskih opština? Videćemo šta će se događati, ali ne očekujem ništa posebno. Kurti nažalost ima podršku, prvenstveno Nemačke.

Otvoreni Balkan

Čović je u „Uranku“ kazao da Amerikanci podržavaju inicijativu „Otvoreni Balkan“.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

- To je dobra prilika za sve. Meni je zasmetala, a vidim da se time niko nije bavio, izjava Zaeva koji je kazao da je šest bolje od tri. Kojih šest? Srbija, Severna Makedonija, Albanija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora. To je pet. Na kojeg šestog je mislio? Prištinu broji kao državu? - kazao je Čović na K1.

- Moramo biti oprezni, jer vidimo da se međunarodni sporazumi menjaju u skladu sa tim kako se neko probudi.  Rezolucija 1244 je pravnoobavezujući sporazum. Od početka nije sprovođena, kao ni Kumanovski sporazum. Visoki predstavnici su ih dezavuisali - ističe Čović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading