ĐORĐEVIĆ ODBRUSIO MARKOVIĆU: Jedini način na koji se možete vratiti na vlast u Srbiji je volja i poverenje građana, a to je ono što nemate!

Autor: Republika

Vesti

17.12.2021

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Đorđević član Predsedništva Srpske napredne stranke oglasio se povodom monstruozne pretnje predsedniku Aleksandru Vučiću koju je direktno uputio reditelj Goran Marković.

ĐORĐEVIĆ ODBRUSIO MARKOVIĆU: Jedini način na koji se možete vratiti na vlast u Srbiji je volja i poverenje građana, a to je ono što nemate!

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

U intervju datom jednom nedeljniku, reditelj Goran Marković je izrekao suštinu političkog programa i jedinog cilja takozvanih srpskih "demokrata i boraca za pravdu, ljudska prava i slobode", samozvanih pripadnika nekakve "elite", naročito onih okupljenih oko tajkuna ovdašnjeg i najnetalentovanijeg među kvazi političarima, Dragana Đilasa - koja, doslovce, glasi: "Ja se ipak nadam da Aleksandar Vučić ima pred očima Čaušeskov kraj i da će se povući bez krvi".

- Ova rečenica u sebi sadrži, pored vrlo perfidno, eufemistički izrečene pretnje (koja je i pored toga vrlo očigledna i samim tim još jezivija) i potajnu želju svih tih "moralnih gromada" i "kompetentnih tumača" etičkih, estetičkih i svih drugih normi i standarda - da se vlasti dokopaju po svaku cenu, bez izbora i protivno volji većinske Srbije, makar to u sebe uključivalo i srpsko-srpske sukobe.

- Svim tim vajnim "demokratama" je jasno da u izbornoj (upravo i jedino na demokratskim procedurama zasnovanoj i sprovedenoj) utakmici nemaju nikakve šanse da pobede Aleksandra Vučića, kao što im je jasno i to - da bez obzira na svu pomoć koju konstantno imaju od svojih inostranih mentora - ne mogu da ubede građane Srbije da za njih glasaju.

- Zbog toga već mesecima traje gebelsovska medijska i propagandna kampanja, prava hibridna ratna operacija, prepuna laži, uvreda, kleveta, izmišljenih afera, dezinformacija, pretnji i ucena kojoj je izložen predsednik Vučić i njegova porodica - sa ciljem da se on sam "povuče", da prestane da se bavi politikom, da prestane da se bori i brine za Srbiju. "Bez krvi" - kako to kaže, moglo bi se reći čak i nudi - poznati javni i kulturni poslenik, "dokazani demokrata i pobornik legalizma i vladavine prava, esteta i etičar" - kome, ipak, nije strano (a nije ga ni sramota, niti mu je ispod časti i intelektualnog nivoa pripadnika "elite") da uzgred, eto, i zapreti nekakvim "rumunskim scenarijom".

Republika

Foto: Tanjug/D. NIKOLIĆ, D. Kujundžić

Marković pretio Vučiću

- Doduše, ako se Marković u nešto zaista i razume - to su scenarija, tako da bi se (ako bi neko želeo da bude  maliciozan, recimo) ova njegova izjava mogla shvatiti i kao lična želja i spremnost da upravo on bude režiser po tom i takvom scenariju. S druge strane, moguće je i da je ovakva njegova izjava posledica toga što na upravo završenom konkursu Filmskog centra Srbije njegov film nije dobio novac iz budžeta - pa je onda, zarad sitnosopstveničkih i šićardžijskih intersa koji nisu uvaženi, on rešio da "časno i čestito" zapreti. Naravno, tu je i osnovni pokretački motiv i jedini politički plan i program svih tih "istinskih boraca za demokratiju" (od propalih i umišljenih političara do lažnih ekologa i "nezavisnih intelektualaca") - lična mržnja prema Aleksandru Vučiću i zavist zbog uspeha koje postiže u svojoj svakodnevnoj borbi za oporavak i napredak Srbije.

- Sve to zajedno je, siguran sam, u Markovićevom slučaju rezultiralo ovom pretnjom, najnovijom, tek jednom od mnogih koje su upućene Aleksandru Vučiću i, na žalost, sasvim sigurno - ne poslednjom, uzimajući u obzir činjenicu da su izbori u aprilu iduće godine i da će do tada skupina profesionalnih mrzitelja predsednika Vučića izgovoriti još mnogo laži i bljuvotina, uvreda i pretnji, sve u nadi da neće morati da izađu pred građane Srbije u izbornom procesu.

- Znajući predsednika Vučića i znajući koliko su mu srpski državni i nacionalni interesi važniji od svega - moram sve te zgubidane da ponovo razočaram: Jedini način na koji se (ne daj Bože nikome takvu nesreću) možete vratiti na vlast u Srbiji je volja i poverenje građana Srbije, a to je, na vašu veliku žalost, upravo ono što nemate, niti ćete, takvi kakvi jeste, imati - bez obzira na to ko vas i koliko spolja pomaže i kome ste Srbiju obećali zarad vlasti i mogućnosti da se lično bogatite, što vam je jedini cilj, ma šta pričali i ma koliko lagali i pretili - zaključio je Đorđević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vlada

17.12.2021 12:45

Djilas je lažima i nasiljem uništio celu opoziciju.