VUČIĆ TREĆI DAN U NIŠU: Zašto bijete ljude? Zato što ne možete da ostvarite političke ciljeve? (VIDEO)

Autor:

Vesti

12.12.2021

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, treći i poslednji dan posete Nišavskom okrugu, započeo je sastankom sa predstavnicima odbrambene industrije iz cele zemlje sa kojima će razgovarati o većim ulaganjima i unapređenju namenske industrije.

VUČIĆ TREĆI DAN U NIŠU: Zašto bijete ljude? Zato što ne možete da ostvarite političke ciljeve? (VIDEO)

Foto: Tanjug/printscreen

- Ne može policija da blokira auto-put. Policija učestvuje u zakonitim aktivnostima, a ne u kriminalnim aktivnostima. U Nišu, kao i u Beogradu, dogodilo se da su pretučeni obični građani koji ništa nisu krivi, već su samo želeli negde da prođu. Ja se tim ljudima izvinjavam. Ne mislite valjda da možete da razbijete automobil nekom čoveku koji nije pogazio nijednu zakonsku normu, da ga prebijete i da za to ne odgovarate? Šta biste uradili da to neko uradi vašem bratu, vašem ocu? - rekao je predsednik.

On objašnjava da demonstranti nemaju pravo da zaustavljaju bilo kog građanima ove zemlje. On je podsetio da u Srbiji nema korišćenja vodenih topova protiv demonstranta, a što postoji u mnogim evropskim zemljama.

- Ovde je problem u tome što su neki mislili da su oni mnogo popularni političari i da će dobiti veliku podršku naroda - rekao je Vučić.

Kako ističe predsednik, narod je ovim protestima stekao veće poverenje u politiku SNS-a.

- Zašto bijete ljude? Zato što ne možete da ostvarite političke ciljeve? E, pa, oni se ne ostvaruju preko noći - rekao je predsednik. 

Vučić kaže da je 2012. godine kao ministar odbrane nasledio "gotovo nepostojeću vojsku".

"Bićemo helikopterska velesila u regionu"

Vučić je posle vojne vežbe razgovarao sa pripadnicima padobranske brigade.

On je rekao da je vežba bila izvanredna i da su pripadnici Vojske Srbije u teškim vremenskim uslovima izveli vežbu odlično.

Predsednik je najavio nove nabavke helikoptera. 

- Očekujemo još tačno 30 helikotera - rekao je predsednik i dodao da će 11 biti H-145, 4 Mi-35 i 11 polovnih Mi-35 koje kupujemo od jedne članice EU.

- Bićemo helikopterska velesila u regionu - izjavio je Vučić.

Predsednik je rekao da će država u roku od tri meseca novčano pomoći namensku industriju. Vučić je izjavio da država želi da sačuva svoju namensku industriju.

Ističe da su plate i uslovi bolji, ali da time i dalje nije potpuno zadovoljan. Ponosan je, kaže, na našu Vojsku, na njen napredak i na sve što je urađeno u prethodnih nekoliko godina. Ipak, ovaj tempo, kako kaže, mora da se ubrza.

Sastanak na vojnom aerodromu

Sastanku na Vojnom aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" u Nišu, između ostalih, prisustvuju ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar finansija Siniša Mali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.

Nakon sastanka, predsednik će, kako je najavljeno, prisustvovati prikazu sposobnosti helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO i 63. padobranske brigade.

 

 

Vučić je juče rekao da narudžbine države od naše namenske industrije iznose 200 miliona evra godišnje i da će to morati da ide preko 250 miliona samo od domaće namenske industrije.

Takođe, istakao je da Srbija mora dodatno da osnaži namensku industriju, kao i da za mnoge njene proizvode postoji tržište u celom svetu.

Predsedniku je u subotu predočen petogodišnji plan i program opremanja, naoružavanja, organizacije i popune ljudstva, u periodu od 2022. do 2027. godine.

Kako je preneo novinarima, u tom planu su predložena ogromna ulaganja u vojsku i da bi u nju trebalo najmanje uložiti dodatnih 500 miliona evra godišnje, iako su potrebe i zahtevi vojske da to bude 700 miliona evra više nego što se sada ulaže.

Republika

Foto: Tanjug/printscreen

 

Predsednik se, drugog dana posete Nišavskom okrugu, u subotu, sastao se sa vrhom Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa kojima je razgovarao o potrebama sistema odbrane i ulaganjima u vojsku.

Vučić je prisustvovao i prikazu rada diviziona samohodnih top haubica "NORA B-52 M15" po temi "Divizion u podršci pešadijskim i oklopnim jedinicama u napadu" u okviru kojeg su prikazana dejstva novoformiranog haubičcko-topovskog diviziona Mešovite artiljerijske brigade Vojske Srbije.

Novoformirani haubičko - topovski divizion formiran je u julu prošle godine i to od samohodnih haubica Nora B52 M15 kalibra 155 milimetara domaće proizvodnje, koja spadaju među najsavremenija artiljerijska oruđa u svetu, a time je ta brigada, nakon 35 godina, dobila novo naoružanje.

Predsednik je posetio i Doljevac gde je obišao renoviranu Javnu biblioteku, za šta je većinu sredstava obezbedilo Ministarstvo kulture i informisanja, a manji deo lokalna samouprava.

Vučić je započeo posetu Nišavskom okrugu u petak i to obilaskom renovirane Osnovne škole "Ivan Vušović" u Ražnju, nakon čega se sastao sa predstavnicima mesnih zajednica te opštine.

Predsednik se u petak u Nišu sastao i sa predsednicima svih opština Nišavskog okruga i obišao prehrambenu industriju "Yumis".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Milorad

12.12.2021 09:58

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da Srbija mora dodatno da osnaži namensku industriju, kao i da za mnoge njene proizvode postoji tržište u celom svetu.

Sandra

12.12.2021 10:41

Kako vojska daje nama tako ćemo i mi njima.

Mila

12.12.2021 10:42

Naš predsednik neumorno radi na poboljšanju naše vojske. Bravo.

Jelena

12.12.2021 10:57

Srbija moze biti veoma ponosna svojom vojskom i njenom spremnoscu da stiti interese Srbije u njene gradjane