VUČIĆ NAJAVIO OSNIVANJE ZELENOG FONDA ZA ZAPADNU SRBIJU: Ulažemo 250 posto više u ekologiju

Autor:

Vesti

08.12.2021

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima i objavio najnovije odluke u vezi sa Zakonom o eksproprijaciji i Rio Tintu.

VUČIĆ NAJAVIO OSNIVANJE ZELENOG FONDA ZA ZAPADNU SRBIJU: Ulažemo 250 posto više u ekologiju

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Aleksandar Vučić

Vučić je govorio i o Zelenom fondu koji će biti formiran za Zapadnu Srbiju.

- Zašto ne kažete da lečimo deset puta više dece nego ranije. Ulažemo 250 posto više u ekologiju nego što smo ulagali. Pogledajte naše planove. To je ekologija, to je budućnost, za to smo spremili novac. Kao što sam obećao građanima Gornjih Nedeljica. Osnivamo Zeleni fond uz koji će ministarstvo uz većinsko učešće građana raspolagati tim sredstvima. Dakle, zbog procedure moraju da budu predstavnici ministarstva, ali građani će odlučivati. Nisam rekao ovo zbog Rio Tinta. Gradićemo tri nova mosta. Nemojte da mislite da nam je problem Rio Tinto zbog poplava. Na tom mestu ne može biti deponija ili odlagalište svakako. Inženjeri će obići sve lokacije u narednim danima. Želim da se izvinim svim građanima koji su trpeli i dobijali batine na protivzakonitim protestima, onim staricama i starcima koji su doživeli neprijatnosti i bili vređani. U tom slučaju država nije obavila svoj posao kako treba - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Jocko

08.12.2021 20:26

Do sada sve sto je predsednik obecao,to je i ispunio.

Milan

10.12.2021 12:56

Svaka cast!