OPOZICIJA SPREMA SUROVU ODMAZDU ČLANOVIMA SNS: Uzeti im sva građanska prava!

Autor: B. B. - E. S. T.

Vesti

04.12.2021

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz opozicionih redova redovno prete revanšizmom, ali pojavio se dosad najbrutalniji i najopasniji plan za obračun s političkim neistomišljenicima. U istoriji nezabeležen scenario za masovnu političku odmazdu lansirao je pozorišni reditelj Kokan Mladenović, izrazito blizak delu opozicije. On traži da po promeni ove vlasti, đavolske, kako je opisuje, 700.000 ljudi ostane bez građanskih prava jer imaju člansku kartu SNS.

OPOZICIJA SPREMA SUROVU ODMAZDU ČLANOVIMA SNS: Uzeti im sva građanska prava!

Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

- Bilo bi korisno jednom, kada sve ovo prođe, osuditi na gubitak građanskih prava 700.000 članova SNS, makar kao doživotni podsetnik da su plesali sa đavolom onda kad im se činilo da se ta igra isplati - zapretio je Mladenović u nedavnom intervjuu za jedan od medija Dragana Šolaka, partnera lidera SSP Dragana Đilasa.

ŠTA JE POENTA

Mnogo je primera koji potvrđuju tezu da u delu srpske javnosti postoji skoro patološka opsesija revanšizmom i lustracijom, ali je, prema mišljenju književnika Muharema Bazdulja, teško naći savršeniji od Mladenovićevog.

Reakcije

 

Darko Glišić PREDSEDNIK IO SNS

Republika

Foto: printscreen

Darko Glišić

Čist fašizam. Ni prva ni poslednja izjava onih koji misle da svoja prava mogu da ostvaruju tako što će drugima oduzimati njihova prava

Predrag Rajić POSLANIK

Republika

Foto: Media centar

Predrag Rajić

Za njih je veći deo naroda kojem i sami pripadaju vredan prezira i oni to ne kriju. Taj većinski narod u Srbiji za njih nema političku vrednost, on je nužno zlo. Reč je o ideološkim nastavljačima totalitarnog terora iz četrdesetih godina prošlog veka, koji i ne veruju u demokratiju jer narod kojim žele da vladaju smatraju manje vrednim

- Šta znači oduzeti nekom građanska prava? Izuzeti ih iz pravnog sistema? Pera Perić iz Kragujevca, recimo, član je SNS, a osim toga, i vlasnik je frizerskog salona, polovnog audija i dvoiposobnog stana. Da li je Mladenovićeva ideja da nakon promene vlasti svako ko nije član SNS ima pravo da Peru Perića prebije i da mu konfiskuje imovinu - napisao je Bazdulj, reagujući na Mladenovićevu ideju.

Republika

Foto: Republika

Opozicija hoće da oduzme prava SNS članovima

On dalje konstatuje da u istoriji nema analogije primenjive na ovu situaciju i podseća da nikom, ali nikom - Amerikancima, Englezima, Rusima - nije palo na pamet da oduzima građanska prava ni u posleratnoj Nemačkoj.

Od Mladenovića, s druge strane, nije bilo moguće dobiti odgovor kako se zamišlja to oduzimanje građanskih prava. Ne saslušavši pitanje do kraja, kazao je da nema nikakav komentar.

POZIV NA NASILJE

Za Nebojšu Krstića, marketinškog stručnjaka, izjava Mladenovića je pak staljinistička:

- Samo u tom sistemu vršena je tako masovna odmazda nad političkim neistomišljenicima. To što Kokan zagovara poziv je na nasilje i na uvođenje stvarne diktature kakva je postojala još i u fašizmu, odnosno nacionalsocijalizmu, a danas postoji samo u Severnoj Koreji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
ZAvram

04.12.2021 22:54

Грдно ће да се разочара овај надобудни. Доживети Сандокан неће да било коме, било ко у овој држави, због политичког става, одузима грађанско право...Одувек ми је личио на Хитлера. Додуше, Хитлер је величао аријевску расу, Немце сматрао надљудима... А овај мрзи земљу у којој је поникао, народ, чији хлеб једе.... Море, да додам и Менгелеа, па Гебелса до Адолфа, Сандоканова мржња према Србији и Србима би претегла...

Odgovori 21 5
ZB

05.12.2021 07:03

Треба се обрачунати са фашистима на време. Када је Хитлер долазио на власт закаснило се. И ?