VUČIĆ POSLAO JASNU PORUKU: Ulica neće vladati ovom zemljom, ne dok sam ja predsednik

Autor:

Vesti

01.12.2021

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare poslao je važnu poruku da "ulica nikada neće voditi politiku Srbije".

VUČIĆ POSLAO JASNU PORUKU: Ulica neće vladati ovom zemljom, ne dok sam ja predsednik

Foto: printscreen/TV Pink

- I najvažnije - ulica nikada neće voditi politiku Srbije. Dok sam ja predsednik, ulica neće vladati ovom zemljom, već institucije. A to znači i da nisam do sada potpisao zakon o izmenama o poreskom sistemu, zakon o eksproprijaciji i druge zakone. Dobio sam nekoliko pritužbi, od stručnih udruženja, pošto sa ulice nisam dobio nijednu smislenu pritužbu - kazao je predsednik.

On kaže da postoji jedna primedba koja je ozbiljna - to je u zakonu o eksproprijaciji o kratkim rokovima koji su ostavljeni vlasnicima zemlje.

- To nije protivustavno, ali smatram da nije dobro. Neprimerena je primedba o eksproprijaciji i novčanoj nadoknadi za nelegalne objekte. To su različita tumačenja, to ostaje meni, i dalje proučavam ustavnost zakona. Zakon o referendumu je u potpunosti ustavan i u skladu sa preporukama EU, i ja sam ga odmah potpisao - kazao je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading