OVDE ĆE POČIVATI MILUTIN MRKONJIĆ: Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije će biti SAHRANJEN pored svog velikog prijatelja i partijskog druga!

Autor:

Vesti

30.11.2021

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić, koji će prekosutra biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju, počivaće nedaleko od svog višedecenijskog prijatelja, pevača Šabana Šaulića.

OVDE ĆE POČIVATI MILUTIN MRKONJIĆ: Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije će biti SAHRANJEN pored svog velikog prijatelja i partijskog druga!

Foto: e-stock agency

Grobno mesto u koje će biti položen sanduk sa telom Milutina Mrkonjića nalazi se svega nekoliko metara od groba kralj narodne muzike. Inače, Mrkonjić će biti sahranjen odmah pored bivšeg partijskog druga i nekadašnjeg predsednika Predsedništva SFRJ Borisava Jovića. U istom tom redu, a pored Jovića, nalazi se grob ubijenog političara sa Kosova i Metohije - Olivera Ivanovića, piše Objektiv.

U delu Aleje zaslužnih građana, gde počiva Šaulić, a gde će počivati i Mrkonjić, sahranjeni su i glumci Nebojša Glogovac i Milorad Mandić Manda, kao i legendarni pevač narodne muzike Predrag Cune Gojković.

Duboko i iskreno prijateljstvo Mrkonjića sa svim članovima porodice Šaulić nadaleko je poznato srpskoj javnosti. Zahvaljujući upravo tom prijateljstvu, Mrkonjić je upoznao pevačicu Anu Bekutu, ženu sa kojom je proveo poslednjih deset godina života.

- Kada sam ugledao Anu na Šabanovom koncertu, nisam znao ko je ona. Pre toga sam upoznao mnoge njene koleginice poput Cece, Snežane Đurišić, Lepe Brene, takav mi je posao, stalno smo se mi političari sretali sa pevačkim zvezdama, ali ja sa njom nisam. Ona je bila u našoj blizini, a ja sam upitao Šabana jedino da li peva "Zlatiborske zore", inače zaista nisam znao ko je ona - prisećao se Mrka u jednom od intervjua, a potom dodao:

- Na zabavi posle Šabanovog koncerta Ani sam naručio jednu pesmu i dao joj bakšiš, a ona mi poručila da skinem burmu. Odgovorio sam joj: "Skinuću, ako mi vratiš par", što ona, naravno, nije uradila. Tome se svi slatko smejemo i dan-danas! Važili su za jedan od najskladnijih parova na domaćoj javnoj sceni iako se on zvanično nikada nije razveo od supruge Dragane Daše Mrkonjić. Iako je bilo predviđeno da Mrkonjić i Daša počivaju zajedno u porodičnoj grobnici - Objektiv piše da je postignut kompromis.

- Aleja zaslužnih građana je kompromisno rešenje i za Anu i za Dašu - navode odlično upućeni izvori ovog lista.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Sale

30.11.2021 22:30

Pa jel neće biti sahranjen prema sopstvenoj želji sa suprugom Dašom u porodičnoj grobnici?

Odgovori 17 2
Svetlana Mihaila

01.12.2021 13:01

Umro je, sahranjen je… Po cemu je taj Mrkonjic toliko poznat. Bio je najobicnija matora svalercina, varao sopstvenu zenu, sedeo na dve stolice. Moral mu je bio nula. Pisite o mladim, vrednim, uspesnim ljudima…Mrka - Izandjali, matori j@.b.c. Bekuta - Vrtirepka, koja je u vezu sa izandjalim Mrkom uplivala da bi se grebala. Mrka i Bekuta dve stare trule panjcuge, koje su jedva tinjale. Umislili pricu o ljubavi, a ponizavali njegovu vencanu zenu. Puuuuu! Kakva sramota i bruka!

pendre

01.12.2021 15:52

Aleja zasluznih svalera.