PREMIJERKA ODUVALA ALBANSKU LOBISTKINJU: Da je vladavina prava u slučaju Prištine jedno, a u slučaju Beograda drugo?

Autor: Republika

Vesti

30.11.2021

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da poslanica Zelenih u Evropskom parlamentu (EP) i izvestiteljka EP za Kosovo Viola fon Kramon ima dvostruke standarde kada je reč o vladavini prava u slučaju Beograda i Prištine.

PREMIJERKA ODUVALA ALBANSKU LOBISTKINJU: Da je vladavina prava u slučaju Prištine jedno, a u slučaju Beograda drugo?

Foto: printscreen/TV Pink

Brnabić je, na svom Tviter nalogu, navela da kada, suprotno Briselskom sporazumu, specijalne jedinice ROSU upadnu na sever AP Kosova i Metohije, pucaju na građane srpske nacionalnosti koji mirno protestuju i rane Srećka Sofronijevića - to je za Fon Kramon, kako je rekla, "vladavina prava i reakcija Prištine za puno poštovanje".

Ona je to uporedila sa situacijom kada, kada je istakla, stotinak građana bez prijave skupa zatvori međunarodni putni pravac i zabrani kretanje građana širom Srbije, a država odluči da ne primenjuje silu - izvestiteljka EP je "šokirana reakcijom vlasti" i ocenjuje da su "kontramere države bile izuzetno tvrde i nisu bile adekvatne".

Foto: Tanjug/AP

 

Premijerka je ocenila da je ono što Fon Kramon poručuje "tužno i licemerno".

- Da li treba da pucamo na ljude da bi iskazali puno poštovanje, kao u slučaju Prištine? Da je vladavina prava u slučaju Prištine jedno, a u slučaju Beograda drugo? Da Srbi na Kosovu i Metohiji nemaju ista prava kao građani bilo gde drugde? - napisala je Brnabić na Tviteru.

 

 

Ona je reagovala na jučerašnju izjavu Fon Kramonove, koja je poručila da je "šokirana" reakcijom vlasti Srbije na proteste proteklih dana, i da će, kako je rekla, kada Zeleni preuzmu ministarstvo spoljnih poslova u Nemačkoj, doći do promene stava prema zvaničnom Beogradu.

Fon Kramonova, takođe, tvrdi da će njena stranka imati pristup koji će, kako je rekla, biti "više zasnovan na vladavini prava" i "kritičniji prema dešavanjima na terenu i rezultatima sprovođenja reformi".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Strahinja

30.11.2021 12:04

Šta očekivati od neprijatelja Srbije nego da brani svog Zelenog.

Drago

30.11.2021 13:11

Za nju je vladavina prava cifra koju stave na njen račun.

sasa

30.11.2021 14:00

Kog briga sta ona kaze oni nas ne vole zbog toga sto smo ratovali protiv njih i nisu nam mogli komandovati. Naciste su napravile dva svetska rata i od njih da ocekujemo nesto dobro.