VUČIĆU I SRBIJI SPREMAJU KRVAVI BOLIVIJSKI SCENARIO: Šta se stvarno krije iza blokade puteva

Autor:

Vesti

29.11.2021

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre dve godine bivši otporaš Srđa Popović hvalio se slikama s vođom ekoloških protesta (zvuči poznato, zar ne) protiv Eva Moralesa

VUČIĆU I SRBIJI SPREMAJU KRVAVI BOLIVIJSKI SCENARIO: Šta se stvarno krije iza blokade puteva

Foto: Tanjug/AP/eStoc

Ja u Boliviji imam samo ekološke interese, tvrdio je 2019. Srđa Popović, bivši otporaš i lider organizacije CANVAS, koju mediji širom sveta dovode u vezu s mnogim prevratima u raznim državama.

Popović je ovo izjavio nakon što su otkrivene njegove veze s organizatorima tronedeljnih demonstracija protiv predsednika Bolivije Eva Moralesa. Pre tačno dve godine Morales je nakon krvavih demonstracija svrgnut s vlasti, a razlog navodne pobune naroda, instruisane spolja, bila je, gle čuda, ekologija. Puč s kojim je povezan srpski otporaš uspeo je za neko vreme i Morales je bio primoran da pobegne iz zemlje u koju se slavodobitno vratio nešto kasnije. Ali to je već druga priča...

Republika

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Aleksandar Vučić

KLJUČNA ULOGA

Ono što nas sada zanima jeste fascinantna podudarnost ovoga što navodni ekološki ustanici, za koje je dokazano da ih finansira Fondacija "Rokfeler", sada pokušavaju da sprovedu u Srbiji. Morales je, naime, privremeno svrgnut nakon gotovo 14 godina na vlasti, posle ogromnog uličnog pritiska, izazvanog navodnom nekontrolisanom sečom amazonskih šuma (zvuči poznato, zar ne).

Baš nekako u vreme pre nego što će se krv proliti ulicama Bolivije, fotografija koju su mediji provalili ukazala je da su se u sve i te kako upleli prsti revolucionara iz Srbije. Srđa Popović ponosno se slikao sa bolivijskom ekološkom aktivistkinjom i navodnim borcem za ljudska prava Ðanize V. Dazom, koja je imala zapaženu (ako ne i ključnu) ulogu u protestima i prevratu u toj zemlji.

- Devojka koja se nalazi pored mene na slici je građanski ekološki aktivista iz Bolivije i bila je uključena u organizaciju velikih ekoloških protesta kada je u toj zemlji zbog državne nebrige i korupcije izgorelo preko 800.000 hektara najvrednije amazonske šume, pluća ove planete. Kao biolog po obrazovanju i ekolog po ubeđenju, uvek sam podržavao i podržavaću ekološke aktiviste - poručio je tada Popović.

Da je ovo film, na početku bi pisalo ono čuveno: "Svaka sličnost je slučajna." U pitanju je, međutim, realnost, i to ona u kojoj neko (spolja i iznutra) sada, upravo po bolivijskom scenariju, pokušava da izazove krvavi scenario i tako obori vlast.

Republika

Foto: youtube.com/Talks at Google

Srđa Popović

 

PRLJAVI NOVAC

Ljuban Karan, penzionisani oficir KOS, u izjavi za Srpski telegraf kaže da nema nikakve sumnje da se protiv Srbije vodi hibridni rat, čiji je krajnji cilj promena vlasti kroz izazivanje haosa na ulicama, uz podršku stranog faktora i njihovih medija.

- Trenutno je popularna navodna borba za čist vazduh, zaštitu životne sredine. A ovima je do ekologije stalo kao do lanjskog snega. Šta oni zapravo rade? Idu na blokadu magistralnih puteva i važnih saobraćajnica, znajući da time ruše Ustav i zakone, očekujući da policija, a oni to čitaju kao vlast, reaguje - navodi Karan i dodaje:

- Tu su i njihovi mediji, čije su kamere uvek spremne da snimaju selektivno. Popović je doajen obojenih revolucija širom sveta, vidi se i u ovom slučaju sličan recept, isti potpis. Obučio je kadar koji ovde deluje. A to su takozvani psi hibridnog rata, obučeni da izazivaju sukobe, nemire, šire laži...

Da protesti nemaju nikakve veze s ekologijom i čistim vazduhom, već s prljavom politikom i prljavim novcem i onima koji bi voleli da od Srbije naprave nesigurno i nestabilno mesto, ukazao je juče i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

- Postoje vrlo moćni politički centri van granica Srbije koji žele da predsednik Vučić više ne vodi našu zemlju. Putevi i mostovi u Srbiji se ne blokiraju zato što je nekome stalo do čistog vazduha. Ekologijom se ne bave oni koji premlaćuju ljude, svesno krše zakon i svesno napadaju policiju gde god stignu - kazao je Vulin.

 

Bjegović: Sa potpisom CIA

Republika

Foto: printscreen

Dr Miroslav Bjegović

 

Interesantno je na šta su sve spremni delovi opozicije koji pod plaštom ekološkog ustanka pokušavaju javnosti prikazati da najveći deo Srbije nije za ekologiju, čist vazduh, čiste reke, kaže za Srpski telegraf profesor bezbednosnih nauka dr Miroslav Bjegović. Problem je, napominje, što upravo oni ne nude rešenja:

- Očito je da su preuzeli plaćene recepte, s potpisom CIA, na primerima Bolivije, Jermenije i Belorusije, kako se može rušiti postojeća vlast da bi zadovoljili strane interese, a oni se našli u poziciji vlasti.

Prevarti s kojima su povezivali Srđu Popovića

- 2000. Srbija

- 2003. Gruzija

- 2004. Ukrajina

- 2005. Kirgistan

- 2005. Liban

- 2009. Iran

- 2010. i 2011. Arapsko proleće (Tunis, Egipat, Libija, Bahrein, Sirija, Jemen, Alžir, Irak, Jordan, Maroko, Oman, Kuvajt, Mauritanija, S. Arabija)

- 2019. Venecuela

Učenik zloglasnog Džina Šarpa

Likom i delom Srđe Popovića u protekle dve decenije bavili su se mnogi svetski i domaći mediji. Kako se navodi u tim tekstovima, njegovi mentori bili su zloglasni američki specijalista za smene režima Džin Šarp, osnivač Instituta "Albert Ajnštajn" u Kembridžu (Masačusets), koji slovi kao guru obojenih revolucija širom sveta, i šef misije SAD u Beogradu Ričard Majls (1996-1999). Majls je imao jednu od ključnih uloga u operaciji svrgavanja Slobodana Miloševića 5. oktobra 2000.

 

Republika

Foto: Srpski telegraf

Naslovna strana Srpskog telegrafa

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Bonaparta

29.11.2021 21:30

Samo jedna bitna razlika postoji MI NISMO BOLIVIJA, a ova gomila kretena koje možeš da uhvatiš na snimku kamere mobilnog telefona. Čak ti ne treba i objektiv za foto aparat da bi uhvatio širokopojasni snimak. Srđi može da se desi da završi kao u bajci bio jednom jedan Srđa.. Ovom narodu je pun kufer ovih zgubidana i petokolonaša.

Odgovori 30 9
Ja

30.11.2021 07:11

A sta ako su puteve blokirali oni kojima je dosta svega.I kurte i murte i plate od 300 e.I lopova,i botova i stranaka.I samo hoce zivot dostojan coveka.Vazduh i vodu.I da niko ne dira u ono sto je njihovo...i licno...

Odgovori 13 17
mm

30.11.2021 15:22

@Ja - A zasto blokada puteva? To je izivljavanje, i potpuno se slazem krsennje ustave , izazivanje opste opasnosti i ugrozavanje javnog reda i mira, kao i ometanje sluzbenih lica na duznosti (pod tim se podrazumevaju svi koji ne mogu da odu na posao zbog toga). Pa vi vidite onda. Mozete se tuzakati Kurtiju i Bajdenu

Odgovori 19 6
Bojan

04.12.2021 11:44

Miroslav Bjegović nije profesor jer ne radi ni na jednoj visokoškolskoj ustanovi. Takođe, pomenuti gospodin nije ni dekan nekog Fakulteta. Proverite informacije pre nego što objavite nečiju afilijaciju.