ĐILAS RADI ZA SVAKI POJEDINAČNI INTERES USMEREN PROTIV SRBIJE: Promoviše i Francuze jer nas napadaju (FOTO)

Autor:

Vesti

29.11.2021

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas radi za svaki pojedinačni interes koji je usmeren protiv Srbije i to po ko zna koji put pokazuje u medijima koji su pod njegovom uredničkom kontrolom.

ĐILAS RADI ZA SVAKI POJEDINAČNI INTERES USMEREN PROTIV SRBIJE: Promoviše i Francuze jer nas napadaju (FOTO)

Foto: ST/N. PANČIĆ

Naime, u medijima pod Đilasovom kontrolom osvanuo je tekst u kojem se promoviše francuska televizija koja napada projekte u Srbiji, a ono što je licemerno i na šta njegova medijska mašinerija nije obratila pažnju jeste to da se u Francuskoj sprovode isti projekti koje oni kritikuju.

Foto: Printscreen

 

Kako je Draganu Đilasu jedino bitno da skuplja poene od stranih institucija i da se na taj način održava u političkom životu, njegov plan da na primeru Francuske osujeti projekte od nacionalnog značaja za Srbiju, pao je u vodu samim tim što se u dokumentarcu u kojem se kritikuje kompanija Rio Tinto i proces iskopavanja litijuma zapravo dešava u njihovoj zemlji.

Naime, u Alzasu u Francuskoj, kompanija “Eramet” jos 2019. godine planirala je otvaranje pogona za iskompavanje rude litijuma.

Ova kompanija uspela je za veoma kratko vreme da razvije profitabilni ekonomski model koji bi pokrio ceo proces, od ekstrakcije do njegove prerade u proizvode od značajnog kvaliteta.

Čitav proces započet je u januaru 2019. godine i planiran je da bude završen do kraja 2021.

U maju, 2021. i njegov partner, objavili su da je prvi pilot iz geotermalnih voda uspešno obavljen, a čitav proces završen je pre tri dana, čak i pre najavljenog termina.

Foto: Printscreen

 

Proces je sproveden u dva toka. Prvi koji se fokusirao na procenu depozita litijuma sadržanih u geotermalnoj vodi i drugi, na direktan razvoj procesa ekstrakcije. Na kraju će oba biti uključena u studiju koja će uspostaviti različite ekonomske modele za proizvodnju litijuma iz geotermalnih naslaga.

Na taj način, može se zaključiti da jasno razrađen plan za ekstrakciju litijuma može doprineti ekonomskoj sigurnosti, a isto tako i ekološki održivom bivstvovanju bez ikakvih posledica.

Međutim, za ono što Dragan Đilas radi Srbiji od kada se pojavio na političkoj sceni ne može se reći da je prošlo bez posledica.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mare

30.11.2021 08:26

Đilas radi isključivo samo za svoj interes.