PROTESTI NE REŠAVAJU EKOLOŠKE PROBLEME! Ministarka Vujović: Kapitalni zeleni projekti na kojima država radi su rešenje!

Autor: Republika

Vesti

28.11.2021

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je danas da se ekološki problemi ne rešavaju protestima, već kapitalnim zelenim projektima na kojima država intenzivno radi.

PROTESTI NE REŠAVAJU EKOLOŠKE PROBLEME! Ministarka Vujović: Kapitalni zeleni projekti na kojima država radi su rešenje!

Foto: Tanjug/Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarka Irena Vujović prokomentarisala je proteste koji su se održali u nekoliko gradova Srbije u subotu, kada su demonstranti blokirali puteve.

- Protesti ne mogu da unaprede stanje životne sredine, već to možemo da uradimo kroz zelene projekte. U narednim godinama promenićemo ekološku sliku Srbije, jer će mehanizacija koja je prethodnih godina gradila autoputeve i koridore, bolnice i škole, na koje se čekalo 50 godina, sada raditi na kapitalnim ekološkim projektima. U Srbiji će biti izgrađeno stotine kilometara kanalizacione mreže, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, regionalni i reciklažni centri, što je od izuzetnog značaja za kvalitet života naših građana. Nastavićemo i sa projektima za bolji kvalitet vazduha, koje već uveliko sprovodimo širom Srbije - u Kragujevcu, Smederevu, Valjevu, Kosjeriću, Novom Pazaru, Užicu i drugim gradovima i opštinama. Sredstva za zamenu kotlarnica u javnim ustanovama i domaćinstvima opredelili smo i za sledeću godinu, kao i sredstva za subvencionisanje kupovine električnih i hibridnih vozila i projekte pošumljavanja - rekla je Vujović.

Ministarka je navela da predstavnici bivšeg režima u Srbiji dok su bili na vlasti ništa nisu uradili na polju zaštite životne sredine, a danas pozivaju na tzv. ekološke ustanke, za koje je, dodala je, svima jasno da su politički protesti.

- Građani Srbije odlično vide ko se bori za njihove interese, a ko pokušava lažnom brigom za ekologiju da ostvari lične političke ambicije. Za razliku od onih koji su ih pljačkali, mi građanima ne obećavamo ono što ne možemo da ispunimo. Kao što smo rešavali probleme u ekonomiji, podizali i gradili našu zemlju, tako ćemo da rešavamo i ekološke probleme. Izgradnja zelene infrastrukture, čista i zdrava Srbija je naš cilj za budućnost koji možemo da ostvarimo - poručila je Vujović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading