OTKAD ZNAM ZA SEBE, ZNAM I ZA MRKU! Dačić nije znao šta da radi: Bojić me je u 20.39 pozvao i rekao "Mrka nas je napustio"

Autor: Republike

Vesti

28.11.2021

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SPS Ivica Dačić emotivno je govorio o smrti Milutina Mrkonjića, za koga je istakao da mu je politički otac.

OTKAD ZNAM ZA SEBE, ZNAM I ZA MRKU! Dačić nije znao šta da radi: Bojić me je u 20.39 pozvao i rekao "Mrka nas je napustio"

Foto: ST/N. Mandić;Tanjug/S. Radovanović

Prvi čovek socijalista istakao je da je predosetio šta će se desiti, pa se iz Madrida ranije vratio u Beograd.

- Nama je sve to izuzetno teško palo. Uz Mrku nikako nije išlo to da vi saosećate sa njegovim zdravljem. On se ljutio kada neko spominje, kaže... prošli put se naljutio na jednog našeg druga koji je došao u bolnicu da ga obiđe. On je bio takav čovek. Zaista su svi očekivali da će pobediti u ovoj teškoj bici, ali u poslednjim danima mu je, nažalost, bilo loše i lekari su se nekoliko dana nadljudskim naporima borili za njegov život. Ja sam juče trebao da budem u Madridu, ali sam je intuitivno vratio juče, i pre ove vesti, i sinoć negde oko 20.39 minuta me je zvao Bojić da mi saopšti da nas je Mrka napustio - rekao je Dačić i dodao:

- Postoje trenuci u životu kada čovek jednostavno počne da razmišlja na tu temu večnog pitanja, a nažalost svako ko je izgubio nekog bliskog dođe do te teme, a to je da li ste ikada našli vremena, mogućnosti, načina kako da onima koje volite to kažete. Ali to nije u našem mentalitetu. Uvek ostane žalost za tim što o svim tim stvarima pričate a taj neko ne može da vas čuje - istakao je lider SPS.

Osvrćući se na pozdrave koje su kolege iz političkog sveta slale Mrkonjiću, Dačić je rekao:

- U porukama i saopštenjima svi se slažu da je bio veliki gospodin, da je bio vredan i da je bio sinonim za jedan trenutak u istoriji naše zemlje koji je bio veoma težak, a to je bio obnova posle bombardovanja, , kada je bilo pitanje trenutka da mora da se obnove putevi, mostovi, sve ono što je prilikom bombardovanja bilo ugroženo. Ja sam napisao na svom Instagramu, jer nisam znao kako da se obratim, inače retko koristim društvene mreže, ali morao sam da kažem da je otišao najveći među nama. Čovek koji je bio legenda i SPS, a ja mislim i cele Srbije, bio je naš počasni predsednik, ali ne samo po funkciji već i po autoritetu, on je svima nama bio politička podrška i politički otac - poručio je Dačić.

On je otkrio i kada i gde će se održati komemoracija i sahrana Milutina Mrkovića.

Na pitanje kada ga je upoznao, Dačić je kratko odgovorio:

- Ne sećam se kada sam ga upoznao, otkad znam za sebe, znam za njega. Ja sam počeo da se angažujem u političkim krugovima 1989. godine i od tada ga poznajem. Ja sam tada bio mlad, bili smo deca svi. Nažalost, Mrkonjić nije imao dece, mi svi bili njegova deca, svima je govorio sine i ćero. Siguran sam da ga mi nećemo zaboraviti, jer je to nemoguće. On je bio naša spona sa prošlim vremenima. Nedavno je govorio o infrastrukturnim projektima, o metrou, to su bile njegove teme - rekao je predsednik socijalista.

Dačić je takođe naveo da je Mrkonjić od početka do kraja karijere i života ostao veran socijalističkim principima.

- Predsednik Vučić je takođe izrazio saučešće i spremnost u ime države da se država na dostojan način oduži. Voleo bih da ga pamete, po duhu, upornosti, odanosti, vernost svojim idejima, idealima i drugovima. Želim da se zahvalim na svemu što je uradio, neka počiva u miru, a na nama je da ga pamtimo - zaključio je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading