ODLOŽEN IZBOR PREDSEDNIKA SNS! Naprednjaci izabrali potpredsednike, Vučić ostaje na čelu stranke!

Autor: Republika

Vesti

27.11.2021

14:35

Izbor predsednika i zamenika predsednika SNS, koji je trebalo da bude održan danas na Izbornoj slupštini naprednjaka, odložen je za sledeću godinu.

ODLOŽEN IZBOR PREDSEDNIKA SNS! Naprednjaci izabrali potpredsednike, Vučić ostaje na čelu stranke!

Tanjug/T. Radovanović

Nezvanično, on će se održati nakon izbora naredne godine, koji su planirani za 3. april, prenosi Blic.

Iako su ove dve tačke bile na današnjem dnevnom redu Izborne skupštine, one su u međuvremenu, u toku zasedanja, preformulisane.

Tačnije, nije se raspravljalo o tačkama 4. i 5. koje su predviđale izbor predsednika i zamenika predsednika SNS, već je odlučeno da predsedniku partije mandat bude produžen do vanredne skupštine stranke, koja će biti održana posle izbora i formiranja vlade.

To znači da do tada sadašnji lider SNS Aleksandr Vučić, ostaje na čelu partije još neko vreme.

Danas su izabrani novi potpredsednici Srpske napredne stranke: Ana Brnabić, Siniša Mali, Nevena Đurić, Vladimir Orlić, Miloš Vučević, Marko Đurić i Aleksandar Šapić.

Takođe, Predsedništvo stranke je sa tridesetak članova povećano na 100, a Glavni odbor imaće više od 1.000 članova.

Skupštini SNS, između ostalih, prisustvovali su članovi stranke Ana Brnabić, Siniša Mali, Darija Kisić Tepavčević, Nikola Selaković, Tomislav Momirović, Goran Vesić, Maja Gojković, Jadranka Joksimović, Irena Vujović, Miloš Vučević, Marko Ðurić, Marija Obradović, Aleksandar Šapić, Nebojša Stefanović, Jorgovanka Tabaković, Zoran Ðorđević…

Više od 4.000 delegata biralo je članove Glavnog odbora, Predsedništva, Izvršnog odbora i ostalih stranačkih organa.

Značajne promene posebno se očekuju u potpredsedničkom sastavu GO, a u neke od ovih fotelje trebalo bi da sednu mladi, novi kadrovi, što je najavljivano ranije.

Komentari (0)

Loading