ĐILAS KRŠI ZAKON, ALI NIJE GA BRIGA! Najavljeni skup i blokada nisu prijavljeni!

Autor: Republika

Vesti

27.11.2021

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom najava na društvenim mrežama da će danas biti organizovane blokade saobraćaja na više mesta i auto-puteva u Republici Srbiji, Ministarstvo unutrašnjih poslova želi da obavesti javnost da je svaka blokada saobraćaja kršenje zakona kao i održavanje neprijavljenih skupova.

ĐILAS KRŠI ZAKON, ALI NIJE GA BRIGA! Najavljeni skup i blokada nisu prijavljeni!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Članom 6. Zakona o javnom okupljanju, propisano je da okupljanje nije dozvoljeno na mestu na kojem, zbog karakteristika samog mesta ili njegove posebne namene, preti opasnost od nastupanja ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine, javnog zdravlja, morala, prava drugih ili bezbednosti Republike Srbije.

Svaki neprijavljeni skup, a posebno onaj koji se odvija na putevima i mostovima je veliki rizik i izazivanje opasnosti po učesnike u saobraćaju, kao i učesnike skupa. 

Pošto skupovi nisu prijavljeni policija ne može da vrši njihovo obezbeđenje i da garantuje bezbednost. Svu odgovornost za sve što može da se desi snose organizatori neprijavljenih skupova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Kaca

27.11.2021 12:59

Kada ce se Djilas pomiriti sa porazom i cinjenicom da nikad nece vise biti na vlasti!!!

Marko

27.11.2021 22:59

Policija nije mogla sprečiti ološ da ofarbaju mural đenerala,ne mogu da spreče ološ da zaustave vrlo frekventan saobraćaj,ne mogu da spreče ološ da se pobiju pre ili posle derbija,pa se postavlja pitanje da li nam treba takva policija. Mi,normalni i lojalni građani,ne ćemo moći da bezbedno idemo na posao,da putujemo na posao,da posetimo rodbinu,a sve nam to sprečava ološ i što politika ne želi da angažuje policiju da obavlja svoj posao za koji su plaćeni, Vlast,vlast,činite nešto da se ovo ne ponavlja više,jer kad narodu bude došlo do guše,krenuće sam da to reši i to vrlo efikasno,a sa ološem i vi ,vlast,ćete biti bivši.