DANAS SVEČANA AKADEMIJA SNS: Novi mandat za Vučića, dolazak novih lica, odlazak starih

Autor:

Vesti

27.11.2021

06:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska napredna stranka održaće danas u popodnevnim časovima svečanu akademiju povodom 13 godina od osnivanja stranke.

DANAS SVEČANA AKADEMIJA SNS: Novi mandat za Vučića, dolazak novih lica, odlazak starih

Foto: ST/V. LUKIĆ

Pre svečane akademije, SNS će održati i izbornu skupštinu stranke, koja će biti zatvorena za javnost, a na kojoj će se razmatrati i eventualno usvojiti politička načela te stranke.

Politička načela stranke u petak uveče su predstavili članica Predsedništva SNS i poverenica stranke za Beograd, premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar finansija i funkcioner SNS-a Siniša Mali i potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić.

Politički program SNS-a, odnosno načela političkog delovanja imaju 10 tačaka koje se odnose na stalno jačanje ukupne društvene stabilnosti Srbije, samostalnost zemlje, vođenje spoljne politike, odnosno politike izgradnje prijateljstva sa susedima i jačanja saradnje u međunarodnoj zajednici.

Takođe, načela se odnose i na ekonomiju u fokusu politike SNS, zatim demografski oporavak zemlje, obrazovanje kao temelj ubrzanog napretka i razvoja Srbije, očuvanje srpske kulture, jezika i identiteta, nultu toleranciju prema organizovanom kriminalu i korupciji, čistu i zdravu Srbiju i razvoj kulture političkog dijaloga u društvu.

Kako je tokom predstavljanja političkih načela navela Brnabić, politika SNS se zasniva na četiri postulata, a jedan od njih je da, u i o Srbiji, odlučuju samo njeni građani.

Takođe, navela je da prvi postulat podrazumeva stalno jačanje i to političko, društveno, ekonomsko, ali i globalno jačanje Srbije.

Prema njenim rečima, drugi postulat politike SNS je državna stabilnost, treći puna samostalnost u odlučivanju, dok je četvrti postulat saradnja.

- Mi odlučujemo za nas. Imamo prijatelje i partnere, ali u Srbiji i o Srbiji odlučuju samo njeni građani - naglasila je Brnabić i kada je reč o saradnji istakla da je cilj evropska integracija, ali i otvorenost saradnje sa svim našim partnerima koji Srbiji mogu doneti dobro.

Ministar finansija i funkcioner SNS Siniša Mali poručio je da SNS vodi odgovornu ekonomsku politiku u čijem je centru čovek i podizanje životnog standarda građana Srbije.

Kako je kazao, ekonomska politika SNS ima četiri stuba, a to su kapitalne investicije, rast životnog standarda građana, rast izvoza i razvoj inovacija, ali i kontrola nivoa javnog duga i očuvanje makrekonomske stabilnosti.

Šapić je naveo da su programska načela koja ima SNS proistekla iz realne politike vođene u poslednjih nekoliko godina i naglasio da ako se nastavi ta politika još 10 godina, odnosno ako se nastavi sa ekonomskim, geopolitičkim i demografskim jačanjem naše zemlje, Srbija će biti na putu sa kojeg ne može da skrene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
vbnvvn

27.11.2021 11:34

U SNS-u ima mnogo mladih ljudi koji su spremni da ulože svoje znanje i energiju i da se bore za našu zemlju.