TO JE VELIKA POBEDA ZA BEOGRAD! Vesić otkrio šta je osim cene gasa dogovoreno posle sastanka Vučića i Putina!

Autor:

Vesti

26.11.2021

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je posle sastanka predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina dogovoreno je da ruske firme koje inače rade rekonstrukciju pruge, dobiju posao izgradnje beogradske gradske i prigradske železnice.

TO JE VELIKA POBEDA ZA BEOGRAD! Vesić otkrio šta je osim cene gasa dogovoreno posle sastanka Vučića i Putina!

Foto: Republika.rs

Vesić je gostujući na TV Studio B naveo da će taj posao biti okončan pre završetka prve linije metroa, te da će sa prvom linijom metroa biti potpuno obnovljen sistem Bg voza, a takođe i prvih 50 tramvaja od 130, kao i nove tramvajske šine u dužini od 42,6 kilometara.

- To je velika pobeda za Beograd. Na ovaj način bićemo spremni da do 2030. godine šinski podsistem postane dominantan - rekao je Vesić.

Kako je naglasio, Beogradu su potrebni i metro i Bg voz i tramvaji, ali je napomenuo da nijedna prestonica u Evropi nije odustala ni od trolejbusa, saopštila je Gradska uprava.

Naveo je da je važno što je Srbija dobila gas po pristupačnoj ceni i koji će obezbediti stabilno grejanje, ali da je za Beograd najvažniji razgovor o beogradskoj gradskoj i prigradskoj železnici, te da je srećan što učestvuje u vođenju Beograda kada se gradi metro i Bg voz.

On je naglasio da je od 2013. godine insistirao na razvoju Bg voza, jer je to jedan neiskorišćen potencijal Beograda koji nam omogućava da integrišemo sve delove grada istovremeno sa centrom i da konačno postanemo jedna saobraćajno integrisana prestonica.

- Bg voz se sada koristi od Batajnice do Ovče i Resnika. Imamo tri i šest polaznika do Mladenovca i do Lazarevca. To je dobro zato što je Bg voz prevoz koji je najtačniji i najpouzdaniji u Beogradu - kazao je Vesić.

Podsetio je da je potpisan ugovor i da je konačno posle 51 godine počela izgradnja metroa, te da je reč o 42 kilometra i dve linije koje će povezivati različite delove grada.

Vesić je istakao da ćemo sa Bg vozom imati proširene kapacitete železničke pruge prema Mladenovcu i Lazarevcu, te produžetak Bg voza do Pančeva.

- Imaćemo i nove linije Bg voza, odnosno potpuno novu trasu prema Surčinu, koja će obuhvatiti nacionalni stadion, Aerodrom ''Nikola Tesla'', centar Surčina i Obrenovac. To znači da ćemo kada sve završimo imati 223 kilometra Bg voza sa 500 polazaka dnevno umesto 104, koliko ih imamo danas - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Bg voz je jedinstvena celina našeg šinskog podsistema koji treba da postane dominantan i zato je veoma važno da taj projekat razvijamo istovremeno sa izgradnjom metroa, navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Tito

26.11.2021 19:39

Gde ces ti biti tada?

Joca

27.11.2021 08:56

Ovaj kad nesto izjavi samo ukanali sve

Gaga

28.11.2021 10:05

Goran Vesić je mnogo učinio za Beograd. Jednog takvog treba da ima svaki grad.