VUČIĆ I PUTIN OČI U OČI: Ključni sastanak za budućnost Srbije, srpska delegacija u Moksvi

Autor: Republika

Vesti

25.11.2021

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delegacija Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem krenula je ka rezidenciji Vladimira Putina na tet-a-tet sastanak dvojice predsednika, saznaje Informer

VUČIĆ I PUTIN OČI U OČI: Ključni sastanak za budućnost Srbije, srpska delegacija u Moksvi

Foto: Printskrin

 

 

Putin o Kosovu


Rusija uvek podržava Beograd u rešavanju pitanja Kosova, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

- Što se tiče naših napora i zajedničkih koraka na međunarodnoj sceni, pa i oko rešavanja kosovskog pitanja, znate da je naš stav principijelan. Ne podleže aktuelnoj političkoj konjunkturi - rekao je Putin tokom razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Sočiju.

Počeo sastanak u Sočiju

Vučić i Putin razgovaraju najpre u četiri oka u rezidenciji predsednika Rusije, a ruski predsednik je srpskog kolegu dočekao na ulazu u zdanje u Sočiju uz srdačan pozdrav.

 


Da je reč o izuzetno važnom susretu za Srbiju, predsednik Vučić naglasio je više puta, ističući kao najvažniju temu razgovora budući dugoročni ugovor sa Rusijom o isporuci gasa, ne krijući da će moliti Putina za najpovoljniju cenu tog energenta, jer od nje zavisi i dalji privredni razvoj Srbije.

 

 

Вучић: Сваки сусрет са Путином важан

"Сваки сусрет са председником Руске Федерације Владимиром Путином је од изузетног значаја за нашу земљу. Тет-а-тет састанак председника Републике Србије Александра Вучића са председником Руске Федерације Владимиром Путином у Сочију", наводи се у опису снимка објављеном на Инстаграм профилу "Будућностсрбијеав".

Vučić je sam najavio da su to pitanja od ključnog značaja o kojima ce razgovarati sa ruskim predsednikom, kojeg će, kako je rekao, obavestiti i o svemu što se dešava u razgovorima o KiM, kao i o celokupnoj situaciji na Zapadnom Balkanu.

U razgovoru će biti reči i o situaciji na Kosovu i Metohiji i regionu, ali i situaciji u svetu, "Petrohemiji", "Fijatu", ekonomiji i trgovini, a biće usaglašeno i nekoliko sporazuma između dve zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Mila

25.11.2021 12:24

Veoma važan sastanak za Srbiju. Građani su uz svog predsednika.

Jovana P

25.11.2021 12:43

Duboko verujem da će Vučić uspeti da dogovri sa Putinom isporuku i cenu gasa na obostranu korist i Srbije i Rusije, jer je to najznačajnije pitanje za naše građane i celokupnu ekonomiju Srbije.

Lena

26.11.2021 01:41

Dok sam gledao ovaj snimak, mogu reći da mi je lepo u oko srca jer ovo je primer kako treba da sarađuju bratski pravoslavni narodi.

Milan

26.11.2021 07:15

Vucic je covek koji se bori za svoj narod i drzavu, nize uspehe i napredak se vidi u svakom pogledu. Podrska koju imamo od strane Putina je samo dodatan plus.