TRESE SE SRBIJA, OBELODANJENE ŠOK INFORMACIJE: Načelnik policije naredio da se izbriše prisluškivani snimak oca ministra Stefanovića!

Autor: Republika

Vesti

25.11.2021

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Milenković Bagzi, bivši načelnik policije i jedan od najbližih saradnika bivše državne sekretarke u MUP Srbije Dijane Hrkalović, sabotirao je istragu protiv oca ministra Nebojše Stefanovića, pokojnog Branka Stefanovića, pišu beogradski mediji.

TRESE SE SRBIJA, OBELODANJENE ŠOK INFORMACIJE: Načelnik policije naredio da se izbriše prisluškivani snimak oca ministra Stefanovića!

Foto: youtube.com/Plus Online, Instagram, Tanjug/J.Mamula

Nebojša Stefanović, Branko Stefanović i Dijana Hrkalović

Kako se navodi u izveštajima koji se pozivaju na uvid u sudske spise, u krivičnoj prijavi kojom se terete Hrkalovićeva i Milenković navodi se da je na "nezakonit način uništen video i audio-materijal sastanka", direktora Srbijašuma Igora Braunovića i Branka Stefanovića, oca Nebojše Stefanovića, koji je tada bio na mestu ministra policije.

Prema navodima medija, snimak koji je najverovatnije po nalogu Hrkalovićeve nastao je u restoranu "Maksim", koji je bio u vlasništvu Branka Stefanovića.

Snimak je, kako se tvrdi, nastao na osnovu sudske odluke kojom je "na mere" zbog sumnje da je učestovao u korupciji bio stavljen Braunović, inače visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije i član izvršnog i glavnog odbora ove stranke.

Da ovi navodi nisu bez osnova, jasno je i na osnovu činjenice da su se Hrkalovićeva i Milenković našli u istoj krivičnoj prijavi.

Foto: printscreen

 

Osim naredbe da se uništi video i audio materijal iz restorana "Maksim", ovaj dvojac, prema navodima medija, povezan je i sa uništavanjem prisluškivanih razgovora advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, koji je kasnije ubijen sredinom 2018. godine. 

Takođe, kako piše Krik, Bagzi i Hrkalovićeva sabotirali su i istragu tužioca sprovedenu protiv kriminalnog klana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja u vezi sa ubistvom u centru Beograda 2017. godine, poznato kao "ubistvo na šinama".

Kao što su Srpski telegraf i Republika već u nekoliko navrata pisali, uspon Belivukove grupe i sa njima povezanog ozloglašenog "kavačkog klana", dogodio se upravo dok su Ministarstvom unutrašnjih poslova rukovodili Nebojša Stefanović i Dijana Hrkalović.

Prema za sada dostupnim podacima, u ratu "kavčana" sa rivalskim "škaljarskim" klanom ubijeno je više od 50 osoba, a za to vreme policija je hapsila samo pripadnike "škaljarskog klana", dok je Belivuku i njegovoj grupi pomagala davajući im logističku podršku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Eto!

25.11.2021 16:23

A Nesa Slina i dalje ministar? I 'ocete da zene radjaju??? Ma da, kako da ne, evo odma'!

Odgovori 17 2
Aco

25.11.2021 22:21

@Eto! - Pa nece on pravit zenama Srbije djecu.

Pera

26.11.2021 02:05

Interesantno da tužilaštvo i pravosudje uopšte ne reaguju. "Nešto smrdi u državi Danskoj" (Srbiji). Gde su Djilasovci ? Gde su Jeremićevci ? Ko kaže da niko nema zaštitu ? A voz prolazi li prolazi.