Lajčak razgovarao sa Kurtijem o dijalogu

Autor:

Vesti

22.11.2021

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je danas u Beču sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Lajčak razgovarao sa Kurtijem o dijalogu

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Lajčak je na svom Tviter nalogu napisao da je u razgovoru bilo reči o trenutnoj situaciji i napretku dijaloga koji pomaže EU.

- Imali smo detaljan razgovor o stranju i daljim koracima u dijalogu kome posreduje EU - napisao je Lajčak.

Lajčak sutra dolazi u posetu Beogradu, gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandarom Vučićem.

Njegova sutrašnja poseta Beogradu, a zatim i Prištini, dolazi nakon debate Saveta EU o dijalogu, ali i nakon još jedne neuspešne runde razgovora Beograda i Prištine u Briselu.

Kako je Tanjugu rečeno u Briselu, Lajčak će pokušati da proceni mogućnosti za napredak u dijalogu i svrsishodan sastanak Vučića i Kurtija do kraja ove godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
kiki

22.11.2021 22:29

Zna Lajcek sta je uslov, ispunjavanje potpisanih obaveza iz briselskog sporazuma i ZSO, povratak srpske imovine i povratak prognanih, a ne nastavak price u prazno, Beograd ucenjujete a Pristini titrate rep.