ĐORĐEVIĆ ODBURSIO VOĐI TAJKUNSKE OPOZICIJE: Đilas i poverenje - nespojivi pojmovi

Autor: Republika

Vesti

21.11.2021

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Zoran Đorđević oglasio se saopštenjem povodom najava opozicije okupljene oko Dragana Đilasa da će izaći na izbore zakazan za april naredne godine.

ĐORĐEVIĆ ODBURSIO VOĐI TAJKUNSKE OPOZICIJE: Đilas i poverenje - nespojivi pojmovi

Foto: Tanjug/T. VALIČ/Z. ZESTIĆ

Dragan Đilas i Zoran Đorđević

Đorđevićevo saopštenje prenosimo u celosti.

​Izgleda da će ona interesna grupa, okupljena oko tajkuna ovdašnjeg i netalentovanog političara u pokušaju, Dragana Đilasa, ipak smoći dovoljno hrabrosti i izaći na predstojeće izbore u Republici Srbiji. Očigledno da svoje inostrane mentore nisu uspeli da ubede da ih na vlast vrate bez izbora – raznim međunarodnim pritiscima, ucenama i pretnjama Srbiji – iako će se, siguran sam, ta vrsta hibridnog rata, usmerenog pre svega i svih protiv predsednika Aleksandra Vučića i članova njegove porodice, nastaviti i dalje (i biti sve žešća, kako se vreme za izbore bude primicalo),  ali ne isključujem ni mogućnost da je i tim mentorima postalo jasno sa kim, zapravo, imaju posla, odnosno – da su i sami došli do zaključka o kakvoj se skupini političkih diletanata, hohštaplera i bolesno sujetnih nesposobnjakovića radi, pa su se, tobože principijelno, odlučili da "poštuju demokratsku proceduru, da se ne mešaju u unutrašnje stvari jedne nezavisne i suverene zemlje" i svojim pulenima savetovali (čitaj: naredili) da moraju sami, kroz izbornu utakmicu, da osvoje poverenje građana Srbije.

​Paradoksalno, i na veliku žalost ovog političkog bašibozluka koji sebe naziva nekakvom "pravom opozicijom" – upravo je poverenje građana Srbije jedino što im nedostaje i što je nedostižni cilj za ovu šićardžijsku grupu prevaranata i stručnjaka opšte namene, jer oni sve drugo – i novac (doduše, opljačkan od tih istih građana, čije su poverenje već jednom izigrali, za vreme dok su bili na vlasti, ali i onaj koji su im njihovi nalogodavci doznačili kao nadoknadu za njihov angažman i trud na destabilizaciji Srbije), i medije (ni sami ne znaju broj tih njihovih "nezavisnih, slobodnih i profesionalnih medija"), i svakovrsnu podršku (i onu spolja, koja je inspirator, kreator i usmerivač svih njihovih akcija, kao i onu od strane domaćih profesionalnih mrzitelja Aleksandra Vučića) – već imaju. Sve to, čini se u neograničenim količinama i formama, imaju –  kao što imaju i sve ono što ih je i kvalifikovalo kao izvođače one podle i nepatriotske rabote – odsustvo časti i morala, spremnost da opšte potčine ličnom, volju da rade protivno interesima sopstvene zemlje a zarad lične koristi, đon umesto obraza, prezir prema svom narodu i želju za vlašću, koja im je jedini cilj i jedini plan i program. Doduše, nemaju političku niti bilo koju drugu ideju ili viziju za rešavanje bilo kog problema, niti umeju, vole i žele da rade, kao što i ništa ne znaju ni o čemu (osim o prisvajanju tuđeg novca, veštom medijskom manipulisanju i bahatom, osionom ponašanju) – ali, po njihovom shvatanju politike i "odgovornom" ponašanju prema svom narodu i svojoj državi – to im i ne treba.

​Zbog svega toga su se i našli u toj paradoksalnoj situaciji da oni, koji su sve oteli, opljačkali, prisvojili, kojima je sve dato i dodato, koji sve imaju (osim poverenja građana) – zapravo ništa nemaju, i onda nikoga ne bi trebalo da čudi što nisu, ono onomad, smeli da se suoče sa građanima Srbije na izborima. Uz to, svesni su da im ništa neće i ne može biti od pomoći ni na ovim izborima koji nas očekuju na proleće iduće godine.

Ni njihovi inostrani mentori, ni rezultati koje su postigli (koji rezultati, rezultati u čemu – pljačkanju zemlje, njenom stalnom ponižavanju i blaćenju, u prezrivom tretiranju većinske Srbije?!), ni planovi koje imaju (koji planovi, kad oni nikakve planove, programe i ciljeve, osim ličnog bogaćenja i želje za osvetom, nemaju?!), pa ni lične vrline i kompetencije (sujeta im je jača od pameti, a umišljenost i samozvani "elitizam" jedina odlika karaktera).

Uzalud njihovi mediji vode svakodnevnu gebelsovsku kampanju protiv Aleksandra Vučića i njegove porodice, uzalud oni lično, pojedinačno, i kolektivno, kukumavče, ogovaraju i pljuju svoju zemlju gde god stignu, uzalud se nude i obećavaju poslušnost svetskim moćnicima, uzalud se udružuju, uzalud sve imaju. Nemaju ono najvažnije – poverenje. To ne mogu kupiti, niti mogu narediti da im (i) to bude dato.

Ali, upravo zarad istine o Srbiji, ohrabrujem ih da na predstojeće izbore izađu, da stanu, imenom, prezimenom i delom, pred građane Srbije. Pa nisu ta 3% čak ni za njih, takvi kakvi jesu, valjda toliko velika i nedostižna. Ili, ipak, jesu. Znaju građani Srbije, i reći će to.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zeljko

21.11.2021 15:12

Ako Đilas izađe na izbore uopšte on neće preći ni cenzus i to onaj sniženi od 3%.