BURNO U SKUPŠTINI! MURAL POSVAĐAO POSLANIKE! Imamović: Ministar veliča ratnog zločinca! Vulin: Nadam se da sledi izvinjenje

Autor:

Vesti

16.11.2021

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović je danas u Skupštini Srbije rekao da mural "osuđenom ratnom zločincu u centru Beograda čuvaju huligani", te je postavio pitanje šta radi tužilac dok, kako je rekao, ministar policije negira genocid i veliča ratnog zločinca koji ga je počinio, na šta je reagovao ministar policije Aleksandar Vulin rekavši da to nije uvreda samo za zemlju i za vlast, već za sve one ubijene srpske antifašiste koji su se, kaže, borili protiv fašizma i nacizma.

BURNO U SKUPŠTINI! MURAL POSVAĐAO POSLANIKE! Imamović: Ministar veliča ratnog zločinca! Vulin: Nadam se da sledi izvinjenje

Foto: Tanjug/Edib Tahirovic, Jadranka Ilic, ST/D. Kadić

- Pitam tužilaštvo da li je za vas Ratko Mladić zločinac ili heroj - rekao je Imamović na početku sednice kada poslanici postavljaju pitanja izvršnoj vlasti i državnim organima, uz optužbe da je danas opasno biti Bošnjak u Srbiji, naročito u Beogradu.

Kako je rekao, u vreme Slobodana Miloševića se u Srbiji "krilo o Srebrenici da se ne bi saznala istina, a danas se taj genocid slavi".

Reagujući na izjavu Imamovića šef poslaničke grupe SPS Ðorđe Milićević je podsetio da se mural Ratku Mladiću mesecima nalazi na fasadi jedne stambene zgrade, a pažnju je, primećuje, grupici nevladinih organzicija privukao tek sada, ocenjujući da tu postoje viši ciljevi poput diskreditovanja Srbije i predsednika.


- Policija je samo radila svoj posao, nije policija štitila mural, nego je održavala javni red i mir, jer je neko imao interes da napravi podele u društvu - rekao je Milićević.

Vulin je rekao da za razliku od većine evropskih naroda, srpski narod nikada nije prihvatio fašizam kao ideologiju i način života, navodeći da se svesno suprostavio i bio spreman da plati cenu.

- Nadam se da ovaj visoki dom koji je svašta čuo nikada više neće čuti takvu glupost. Reći to narodu koji je toliko krvario govori da o tom narodu mislite loše, to nije politika, ovo nije političko nadgornjavanje u kome tražite prostor da uzmete neki politički poen što je legitimna stvar, ovo je uvreda za svakog Srbina gde god on da živi - istakao je Vulin.

On je ocenio da je reč o strašnoj i groznoj uvredi. Izrazio je nadu da će poslanik (Enis Imamović) imati hrabrosti da se izvini, kao što je imao hrabrosti da kaže takvu strašnu laž.

- Znam da to što govori ne misli nijedan Bošnjak u Srbiji. Nijedan Bošnjak ne misli da je ovo fašistička zemlja, ne misli da je na bilo koji način diskriminisan - rekao je Vulin.

On je poručio Bošnjacima da niko o njima neće suditi na osnovu izjava mržnje koje su se danas mogle čuti u Skupštini Srbije.

- Nemojte da mislite da nekom treba da se izvinjavate za to, niste odgovorni za ovu budalaštinu i uvredu koja je izrečena - rekao je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
PRC

16.11.2021 14:02

Optužbe da je danas opasno biti Bošnjak u Srbiji, naročito u Beogradu. Kamo sreće da je tako jer bi ti sada bio u zatvoru a ne talasao u Skupštini