BRNABIĆ DEMANTOVALA ORTODOKSNU LAŽ ĐILASOVOG MEDIJA: Palmer i Grenel nisu lobisti, takve laži nanose štetu Srbiji

Autor: Republika

Vesti

16.11.2021

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dnevni list "Nova" koji je inače blizak tajkunskom magu Draganu Đilasu na svojoj naslovnoj strani direktno su optužili bivšeg Metju Palmera i Ričarda Grenela da su direktno lobisti Srbije.

BRNABIĆ DEMANTOVALA ORTODOKSNU LAŽ ĐILASOVOG MEDIJA: Palmer i Grenel nisu lobisti, takve laži nanose štetu Srbiji

Foto: Tanjug/S. MILJEVIĆ

Povodom ove ortodoksne laži oglasila se premijrka Srbije Ana Brnabić koja je na svom zvaničnom tviter nalogu demantovala tvrdnje ovog niskotiražnog tabloida.

Kategorički demantujem brutalnu i sramotnu laž sa naslovne strane tabloida Nova: da su Metju Palmer i Ričard Grenel lobisti Srbije. Zastrašujuća je perfidnost kojom je laž servirana ("na spisku kontakata" su, pa su, valjda, lobisti). Ovakve laži nanose direktnu štetu Srbiji - napisala je Brnabić

 

 

Podsetimo da su svojevremeno i prištinski mediji preneli izjavu analitičara Dušana Janjića koji se oglasio za podgoričku Antenu M sa tvrdnjama da Vlada Srbije Grenelu plaća 100.000 dolara mesečno za lobiranje:

- Mi čak plaćamo Grenelu 100.000 dolara mesečno, ne znam zašto, kada njegov šef nije na vlasti.

Tada je Janjićeve tvrdnje demantovao i državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije Nemanja Starović, ocenivši da je navodno angažovanje Grenela za lobi usluge po ceni od 100.000 dolara mesečno - "suluda ideja":

- Naravno da niko iz Srbije ne plaća Grenelu 100.000 dolara mesečno. Tako suluda ideja može nastati jedino kada se sklonost ka autoprojekciji poklopi sa latentnom grandomanijom. A na bagatelisanje sopstvene države su nas takvi već navikli - naveo je Starović u objavi na "Tviteru".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Očajno pero

16.11.2021 12:10

To jesamo dokaz koliko su glupi i ne znaju ništa. Ceo amerčki sistem je koncipiran na lobiranju, propagandi i lažnim vestima. Uostalpm nije li ta ista žuta mafijapredložila zakon o lobiranje za Srbiju. Sto posto sam siguran daje Đilas preko neke lobi agencije obezbedio viđeje sa Eskobarom. To ga jesigurnokoštalo od 500.000do milion dolara. Šta jeto nego lobiranje. Daj bože da Grenel lobira za Srbiju. Šiptari milione dolara dadoše Klintonovia, Klarku i drugim hohštaplerima. Hoće neko da mi kaže da ovih sedam se(r)natora zastupaju šiptarske interese iz ljuavi. Da iz ljubavi prema novcu.