VUČIĆ JE KRIV ZA METRO, MLADIĆA, ANTIVAKSERE I MEDIJSKU CENZURU: Hajka na šefa države, tabloid puca iz svih oružja!

Autor: Republika

Vesti

09.11.2021

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niskotiražni tabloid Danas pod kontrolom tajkuna Dragana Đilasa do te mere je opsednut predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da je gotovo ceo broj posvećen šefu države, njegovoj porodici kao i njegovim saradnicima.

Republika

Foto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ/printscreen

Na meti Danasa: Aleksandar Vučić

Osim što predstavlja značajno svedočanstvo medijskog beščašća, štampano izdanje Danasa od 9. novembra 2021. primer je i zaslepljujuće medijske ostrašćenosti i hajke na predsednika Srbije.

Dežurni krivac

Čak i letimičan pogled na informativne strane ovog propagandnog glasila pod kontrolom opozicije dovoljan je da potkrepi navedenu tezu.

Već na otvarajućim stranama, u tekstu pod naslvom "Kozmetičke promene i učvrščivanje kulta ličnosti", Danas se bavi kongresom Srpske napredne stranke koji je zakazan za 27. novembar, nakon što je odložen zbog epidemiološke situacije u zemlji.

Bez ijednog dokaza i pozivajući se na neimenovane izvor Danas predviđa da će kongres SNS služiti za "učvršćivanje lulta ličnosti predsednika države".

Na strani 3 je i tekst napisan tako da se ni ne krije likovanje zbog zahteva američkih kongresmena upućenih predsedniku SAD Džozefu Bajdenu da uvede sankcije Srbiji, o čemu je Republika već pisala.

Kako pokazuje mini-istraživanje našeg portala, meta hajke u Danasu su i saradnici predsednika Vučića. Konkretno, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je napadnut zbog najavljene izgradnje metroa u Beogradu.

Na petoj strani je i tekst pod naslovom "Neinformisanima je lako upravljati" u kome se vladajuća stranka i njen prvi čovek napadaju zbog navodnog medijskog terora.

Neizostavna je i hajka na predsednikovog sina Danila, kojoj je danas posvetio celu sedmu stranu u tekstu pod naslovom: "Srbija ima pravo da zna šta radi punoletni sin predsednika države".

Po starom, već oprobanom receptu, Danas u pomenutom tekstu pokušava Danila Vučića da poveže sa osobama iz kriminogenog miljea.

Vlast u Srbiji posredno je napadnuta i tekstom o muralu posvećenom Ratku Mladiću, koga Danas označava kao osuđenog ratnog zločinca, iako takve kvalifikacije proizilaze iz presuda Haškog tribunala, koji je sve, samo ne objektivan.

Režim u Beogradu se, na stranama 10 i 11 optužuje i za pojavu antivaksera, dok se Kriznom štabu, a time posredno i predsedniku Aleksandru Vučiću, spočitava da je odgovoran za "tragediju sa epidemijom koronavirusa u Srbiji".

Izjednačen rekord

Sve u svemu, Danas se čak na 8 strana bavi likom i delom predsednika Srbije, čime je izjednačen negativni rekord od 1. jula kada je takođe 8 punih strana bilo posvećeno predsedniku.

  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Mika

09.11.2021 09:55

Naravno da Đilasu smeta sve sto Vučic radi jer Đilas nije naviko da se radi za Srbiju!

Odgovori 10 1
rasa

09.11.2021 10:10

Djilasovi mediji tj on opsednuti su predsednikom

Odgovori 10 1
Rade

09.11.2021 10:16

Nista novo od opozicije, od njih se i ne moze ocekivati nista osim nepostenih igrica, kradje i podmetacine, Mladic je srpski junak, a ne zlocinac, branio je srpski narod, a istorija ce kao junaka i Vucica upamtiti.

Odgovori 11 2
Sanja

09.11.2021 10:19

Djilas je patoloski ljubomoran i opsednut Vucicem i samo smislja kako ce ga ocrneti pred narodom i nakupiti neki politicki pojen.