ALEKSIĆ I JEREMIĆ BLOKIRALI PONOŠA: Fajt SSP i Narodne stranke oko predsedničkog kandidata

Autor: Republika

Vesti

09.11.2021

07:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok Dragan Đilas hvali Zdravka Ponoša kao dobrog predsedničkog kandidata, dotle Vuk Jeremić i Narodna stranka, čiji je, inače, Ponoš potpredsednik, niti zna niti želi da Ponoš uđe u predsedničku trku.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ/N. PANČIĆ

Vuk Jeremić, Zdravko Ponoš i Miroslav Aleksić

Lider NS izjavio je pre nekoliko dana da je iz medija saznao da je Đilasova Stranka slobode i pravde pikirala njegovog potpredsednika, te da na sastancima lidera ovog opozicionog bloka nije ugovoreno ko bi bio zajednički kandidat. Ulje na vatru juče je dolio Miroslav Aleksić, koji je, poput Ponoša, stranački potpredsednik.

- U Narodnoj stranci ima i drugih koji bi mogli da budu kandidati za predsednika - poručio je Aleksić.

Naveo je da u razgovorima opozicije o zajedničkom nastupu na izborima nije bilo govora o kandidatu za predsednika Srbije:

- Ako Narodna stranka dobije mogućnost da predloži kandidata, o tome će odlučivati Predsedništvo stranke, a ne mediji.

Aleksić je potvrdio da su on i predsednik NS Vuk Jeremić o eventualnoj Ponoševoj kandidaturi saznali iz medija, te da NS nije ta koja je novinarima dala tu informaciju.

- Potpredsednik NS Zdravko Ponoš svakako je jedan od mogućih kandidata. Nije, međutim, stvar u tome da jedna stranka ili čovek odrede ko će biti kandidat, nego da vidimo ko bi mogao da ostvari dobar rezultat i da se pripremi ozbiljna strategija i obave istraživanja javnog mnjenja - naveo je Aleksić.

Za razliku od njih, Đilas izgleda nema dilemu kada je Ponoš u pitanju.

- Cenim ga (Zdravka Ponoša) i zbog činjenice da je više puta pokazao da je spreman da viši cilj stavi iznad ličnog interesa - rekao je Đilas pre nekoliko dana za list Nova.

Dodao je i da nije bilo konkretnih razgovora na temu ko bi bio kandidat za predsednika Srbije na predstojećim izborima, ali i da je Ponoš potreban srpskoj politici jer je častan i pošten čovek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading