SPREMAN ODGOVOR BEOGRADA, SLEDI OFANZIVA U AMERICI: Više od 40 kongresmena spremno da povuče radikalan potez!

Autor: Republika

Vesti

08.11.2021

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvanični Beograd mogao bi da predloži "srpsku rezoluciju" u američkom kongresu kako bi se sprečila ofanziva albanskih i bošnjačkih lobista kojoj se pridružio i lider opozicije, tajkun Dragan Đilas.

Republika

Foto: Tanju/Rade Prelić, Google Maps

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

Za tako nešto Srbija ima i više nego dobre osnove s obzirom na to da se našem kokusu u poslednjih nekoliko meseci pridružilo više od 40 kongresmena spremnih da lobiraju za interese Srbije, pišu Novosti.

Podsetimo, antisrpsku inicijativu u Vašingtonu predvodi senator Riči Tores, glavni albanski lobista i naslednik Eliota Engela.

Uz njega, pismo ke potpisalo još šest kongresmena, a ono što je posebno interesantno je činjenica da su pismo na Kapitol Hil uputili neposredno pre nego što su Dragan Đilas i njegov zamenik Borko Stefanović usred Vašingtona održali seruju sastanaka sa predstavnicima SAD, a zatim osuli paljbu po Srbiji i Srbima.

Republika

Foto: Tanjug/AP/printscreen

Džo Bajden

Da Srbija neće sedeti skrštenih ruku i posmatrati kako je spoljni i unutrašnji faktor blati u Americi, potvrdio je i predsednik Aleksandar Vučić.

On je najavio rezoluciju u narednih mesec ipo dana, koju će potpisati mnogo veći broj kongresmena nego što ih je stalo iza pisma Džozefu Bajdenu.

- I to neće biti kongresmeni samo jedne stranke, kao što je slučaj sa ovim pismom protiv Srbije - najavio je šef države. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Mika

08.11.2021 08:14

Pa djilas je sramota srpskog roda.

Odgovori 25 3
Veljo

08.11.2021 08:14

To je trebalo odavno preduzeti.

Odgovori 21 2
Mile Bambus

08.11.2021 08:14

Tacno sam znao! Ovekivao sam ovako nesto. Da su demokrate ipak nasele.

Odgovori 11 2
Mila

08.11.2021 08:24

Mi smo sami sebi neprijatelji, ne trabaju nam stranci.

Odgovori 21 2