PADAJU MASKE LAŽNIH EKOLOGA! Iz Hrvatske dolazi odgovor o smogu: Zagreb je među tri najzagađenija grada na svetu, a razlog je sledeći! (VIDEO)

Autor:

Vesti

01.11.2021

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ekolozi" kojima je ekologija izgovor da napadnu Vučića mogu da odahnu, zagađenje vazduha je zbog magle i nedostatka vetra, tvrdi profesorka PMF-a u Zagrebu!

Republika

Foto: Printscreen

 

Zagreb je među tri najzagađenija grada na svetu, a ne pomaže im ni činjenica što je njihov gradonačelnik iz zeleno-leve koalicije Možemo!

- Zagreb je danas jedan od tri najzagađenija grada u Evropi. Prvi je na svetskoj listi pakistanski Lahor, a mađu pet najzagađenijih je i Sarajevo. Na zagađenje utiču saobraćaj, industrija, magla rekli su sa geofizičkog odseka na Matematičkom fakultetu u Zagrebu - naveo je voditelj hrvatskih vesti.

Zvjezdana Bencetić Klaić je navela da je zadnjih dana u Hrvatskoj malo vetra i magle.

- Vazduh je velike gustine i blizu je zemljine površine. To su situacije u kojima su pogodni elementi za zagađenje - rekla je profesorka.

(Republika, Alo)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
miki

01.11.2021 22:03

Koji bednici ..tek treci...zna se ko je svetski sampion BEOGRAD rodjaci

sanja

02.11.2021 18:08

@miki - Bravo, ha,ha,ha

LidijaBgd

02.11.2021 15:53

Nije nista bolje ni u Beogradu.Kod mene na Karaburmi vec godinama u ovo vreme pocnemo da disemo na skrge,vec smo navikli.Nema uvece setnje pasa,nema luftiranja stanova,upalim fotokataliticki preciscivac vazduha i tada mogu da disem punim plucima.