PATKARI HOĆE ŽENU ZA PREDSEDNIKA, ĐILAS ISTURIO PONOŠA: Rovovi u opoziciji sve dublji, sledi paklena bitka za svaki glas!

Autor: Republika

Vesti

01.11.2021

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opoziciona sapunica koja iz nedelje u nedelju puni novinske stupce dobila je novi čin pošto su "Ne davimo Beograd", u narodnu poznatiji kao "Žuta patka" i takozvana bojkot opozicija sa tajkunom Draganom Đilasom na čelu, iskopali nove rovove, saznaje Republika.

Republika

Foto: Tanjug/ST

Dobrica Veselinović, Dragan Đilas i Zdravko Ponoš

Ovoga puta razdor između "patkara" i Đilasa nastao je zbog različitih predloga ko bi trebao da bude predsednički kandidat na izborima zakazanim za 3. april sledeće godine.

Ko će Vučiću na crtu?

U intervjuu za tajkunske medije, lider "patkara" Dobrica Veselinoć rekao je da bi aktuelnom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na crtu trebalo da izađe žena, dok je Đilas u prvi plan isturio Zdravka Ponoša.

- Najbolje je da opozicija ima jednog nadstranačkog kandidata ili kandidatkinju na predsedničkim izborima. Najbolje bi bilo da to bude žena, kako bi se pružila adekvatna alternativa svemu onome što Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić predstavljaju - rekao je Veselinović.

Da Dragan Đilas ima drugačije planove jasno je i na osnovu pisanja tajkunskih medija koji tvrde da su Stranka slobode i pravde, Narodna stranka i Demokratska stranka postigle dogovor da predsednički kandidat bude Zdravko Ponoš.

Kako pišu tajkunski mediji pozivajući se na nezvanična saznanja, tri partije navodnu su postigle dogovor i da listu na parlamentarnim izborima nosi Marinika Tepić, dok kandidat za gradonačelnika još nije izabran.

Republika

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Glasanje u Srbiji zakazano za 3. april 2022. godine, foto: Ilustracija

 

Podsetimo, rafalna paljna na liniji "patkari"-bojkot opozicija otvorena je tokom gostovanja Veselinovića u "Utisku nedelje".

On je tada podsetio Đilasa na mračne strane vođenja Beograda dok su Đilas i njegova ekipa vedrili i oblačili Srbijom i prestonicom.

Veselinović je, naime, izjavio da je Đilas uradio mnogo loših stvari za Beograd i ukazao na njegovo licemerje i u slučaju spalionice u Vinči - on je pokrenuo taj projekat, a napada sadašnju vlast (?!).

Ono što razlikuje NDBG jesu promene u budućnosti koje su na nivou kakav drugačiji grad mi želimo, kakav vazduh dišemo, da li ćemo da privatizujemo javne površine, da li ćemo da jurimo ljude koji su drugačijeg seksualnog opredeljenja, da li ćemo da stavljamo Rome u kontejnere. Da li je javno-privatno partnerstvo za spalionicu u Vinči stvar kojoj treba Beograd da ide. Mi smo protiv toga. Taj projekat je započet za vreme prošle vlasti i to je razlika između nas - kazao je Veselinović u "Utisku nedelje" na TV Nova S, objašnjavajući razlike između NDBG i SSP.

Trn u oku

Odmah su usledili udari na Veselinovića.

On je Đilasu već izvesno vreme trn u oku, ali ovaj nastup ga je baš iznervirao, pa je pokrenuta akcija da se udavi žuta patka. U to su uključeni njemu naklonjeni pojedinci na društvenim mrežama, gde su odmah (in)direktno napali Veselinovića - rekao je tada izvor Srpskog telegrafa.

Nema sumnje da će i neslaganje oko predsedničkog kandidata dodatno produbiti jaz u opoziciji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Miki

01.11.2021 11:54

Pa zar treba komentar

Očajno pero

01.11.2021 12:34

Bilo kako bilo, procrenjujem da će i jedni i drugi dobiti patku bila ona žuta ili šarena. Njihovekolokvijalne i teatralne ideje toliko su smešne da bi im Čarli Čaplin lično pozavideo. Nekom patka slatka, a nekom poverenje naroda. Ko je tu ko sami procenite

Zeljko

01.11.2021 13:05

Ne davimo Beograd udaviše narod svojom lošom politikom i zahtevima.

Toma

01.11.2021 13:39

Ove u opoziciji se ne zna ko pije a ko plaća. Predstojeći izbori pokazaće da je većinska Srbija za politiku predsednika Vučića.