MLAĐA OFIRAO ĐILASA I VUKA: Koga vi lažete?! Nemojte da se foliramo, vi ste odluku već doneli!

Autor: Republika

Vesti

29.10.2021

06:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlađan Đorđević, lider Pokreta oslobođenje ofirao je kuma Dragana Đilasa i lidera Narodne stranke Vuka Jeremića.

Republika

Foto: Tanjug/ST

Mlađan Đorđević, Vuk Jeremić i Dragan Đilas

U autorskom tekstu koji su objavili beogradski mediji, Đorđević je doslovce poručio da Đilas i Jeremić lažu.

Zalažući se za bojkot izbora koji su zakazani za april sledeće godine, Đorđević je ocenio da su Đilas i Jeremić već doneli odluku o izlasku na izbore.

- Vaš izlazak na izbore je izvestan. Vaše stranke tobože još uvek razmišljaju, vagaju, zabrinuto kalkulišu. Nemojte da se foliramo. Svi znamo da ste već doneli odluku o izlasku. Najveći zagovornici toga nisu opozicioni glasači, već funkcioneri vaših stranaka koji očekuju da budu na vodećim mestima na listi - naveo je Đorđević.

Obrazlažući svoju tezu, Đorđević je istakao da vođe opoziciji tu odluku još uvek ne saopštavaju iz dva razloga.

- Prvi, jer još niste uspeli da se dogovorite oko podele mesta na listi. Drugi, jer još uvek ne znate kako to da saopštite biračima, da objasnite zašto sada odjednom bojkot nije dobra ideja, iako je, uz sve manjkavosti u organizaciji, dao dobar rezultat. Bojkot je naime ogolio autokratiju i izabrao vladu koja ima većinu od 243 poslanika u parlamentu, što je neviđeno na evropskom kontinentu od pada komunizma - podvukao je Đorđević.

On je ocenio da su Đilas i Jeremić i njihovi saborci lagali i kada su išli u bojkot prošle godine.

- Šta se tačno promenilo od tada? Da li su izborni i medijski uslovi drugačiji? Da li se - Vučiću klima podrška pa vidite šansu da srušite ovaj lopovski režim? Ili vašim strankama vrtoglavo raste podrška? Da li je režim manje kriminalan, nakon Ritopeka i Belivuka? Da li se klatno geopolitike okrenulo pa je režim izgubio podršku zapada, a vi je dobili? Ništa od toga se nije desilo i ništa ne može da opravda promenu odluke, osim sebične kalkulacije – vašim strankama će biti bolje ako osvojite koji mandat u skupštini. Ne Srbiji, ne glasačima, isključivo vašim strankama - naveo je Đorđević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading