SRPSKA VOJSKA JE SPREMNA DA ODGOVORI ALBANCIMA! Kurti sprema novi napad na Srbe sa Kosova!

Autor: Republika

Vesti

28.10.2021

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer lažne države Aljbin Kurti spreman je da početkom novembra udari na Srbe, a ovoga puta će pokušati da zauzme jezero Gazivode i trafostanicu "Valač" na severu Kosova i Metohije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti sprema novi napad na Srbe

Plan premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija je da naoružani pripadnici ROSU pokušaju da zauzmu akumulaciono jezero Gazivode i trafostanicu "Valač", a sve sa ciljem da se ponovo ugrozi bezbednost Srba na Kosovu!

Kurti je do detalja isplanirao ovu akciju, koju je čak najavio i jednom delu međunarodne zajednice od koje je dobio podršku da sprovede torturu nad Srbima.

Srpske bezbednosne službe upoznate su s planovima Prištine, a kako prenosi Alo, Kurti je o namerama obavesti svega nekoliko ljudi iz svog kabineta i trojicu ambasadora iz Prištine.

Vlasti lažne države su u više navrata u poslednjih nekoliko meseci izvršile napad na Srbe na severu Kosova, a poslednji je bio i najbrutalniji i tom prilikom je ranjen Srećko Sofronijević, koji je potom hitno operisan.

Posle tadašnjih incidenata predsednik Srbije Aleksandar Vučić je reagovao i rekao da će, ako dođe do novog napada Srbija uraditi sve što je potrebno da zaštiti srpski narod.

Molim Albance da ne pokušavaju nasiljem da Srbe uteruju u red. Ako misle da će uz podršku nekih stranih sila, biti u mogućnosti da to rade, moj odgovor će biti jasan. U borbi u kojoj moramo da štitimo živote svoje dece, njihov opstanak, ne samo da ćemo da zaštitimo, već većemo i u toj borbi, javam to danas kažem prvi put, da ćemo u toj borbi i da pobedimo - rekao je Vučić prilikom sastanka sa Srbima sa Kosova i Metohije.

Vojska Srbije je u nekoliko navrata podigla borbenu gotovost i bila spremna da reaguje da se pripadnici ROSU nisu povukli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milan

28.10.2021 19:25

U borbi u kojoj moramo da štitimo živote svoje dece, njihov opstanak, ne samo da ćemo da zaštitimo, već većemo i u toj borbi, javam to danas kažem prvi put, da ćemo u toj borbi i da pobedimo.Znači ponovo pobedjujemo Nato, kao i 99 g. Tada si ti bio ministar informisanja i svi koji imaju preko 50 g. dobro pamte tvoje ministrovanje. Al ovog puta češ ti ratovati sa svojim sinom i Vulinom i Dačičem jer ste i tada "pobedili"Nato.