SIJEV ČOVEK DOLAZI U BEOGRAD: Kineski ministar će uskoro posetiti Srbiju!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

27.10.2021

05:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineski državni savetnik i ministar spoljnih poslova Vang Ji će, kako je saopštilo ministarstvo spoljnih poslova Kine, od sutra do petka posetiti više evropskih zemalja uključujući Srbiju.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Si Đinping

Kako je precizirao portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Vang Venbin šef kineske diplomatije će od 27. do 29. oktobra posetiti Grčku, Srbiju, Albaniju i Italiju.

On je rekao da su Grčka, Srbija, Albanija i Italija važni partneri Kine u Evropi i da Kina ima duboko tradicionalno prijateljstvo sa četiri zemlje, blisku saradnju u različitim oblastima i plodnu saradnju u zajedničkoj izgradnji "Pojasa i puta".

Poseta državnog savetnika i ministra spoljnih poslova Vang Jia u potpunosti pokazuje pozitivnu volju Kine da konsoliduje bilateralno prijateljstvo sa četiri zemlje, te da produbi saradnju izmedu Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, kao i da promoviše zdrav i stabilan razvoj odnosa izmedu Kine i EU, prenosi Međunarodni kineski radio.

- Kina je voljna da saraduje sa četiri zemlje na promovisanju kontinuiranog unapređenja bilateralnih odnosa, pružanju većeg podsticaja saradnji Kine i zemalja Centralne i Istocne Evrope i razvoju odnosa Kine i EU i ubrizgavanju pozitivne energije u odbranu multilateralizma i međunarodne pravičnosti i pravde - naglasio je kineski portparol.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading