VUČIĆ O NAJNOVIJIM PRETNJAMA IZ PRIŠTINE: Za njih pravni akti ne važe, veoma sam zabrinut zbog njihovih reči

Autor:

Vesti

26.10.2021

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obraća javnosti nakon sastanka sa predsetavinicima SPS.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Aleksandar Vučić

Upitan da prokomentariše komentare i pretnje tzv. Prištinskih vlasti i nepoštovanje Briselskog sporazuma rekao je da je zabrinut.

- Veoma sam zabrinut zbog njihovih reči. Za njih ne važi pravni akti - rekao je predsednik.

Odgovarajući na pitanje novinara, Vučić je rekao da neki čekaju iz određenog razloga 6. novembar. Dodaje da planiraju da zauzimaju Valaču u narednom periodu, kao i da bi to bile katastrofalne i užasne vesti za celokupan naš narod, ali takođe, dodaje da nije siguran da bi to bile i dobre vesti za njih.

- Neko ko želi takve stvari da čini, mora dobro da razmisli. U svakom slučaju, nisam srećan zbog takve situacije, mi nemamo kud - rekao je Vučić.

Kako kaže, zato je važan Briselski sporazum, i dodaje da, ako misle da njima to odgovara, kaže, plaši se da su se prevarili.

- Kod nas su dolazili njihovi ministri i nije bio nikakav problem. Da su me pitali rekao bih da ne vidim problem da učestvuju na takmičenju, ne mogu da ulazim u svaki detalj uvek, ali hvala Nemačkom amabasadoru što nas je upozorio, zato ćemo insistirati na inicijativi Otvoreni Balkan - rekao je Vučić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jelena

27.10.2021 07:30

Ako nam napadnu narod, zna se. Nece rat, mir po svaku cenu, ali ne po cenu da nas podrzavaju.