Počeo sastanak delegacija SNS i SPS

Autor: Republika

Vesti

26.10.2021

17:20

Delegacija SNS, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem započela je oko 17 časova razgovor sa delegacijom SPS, koju predvodi lider socijalista Ivica Dačić, a o saradnji dve stranke na predstojećim izborima.

Tanjug/R. PRELIĆ

Aleksandar Vučić i Ivica Dačić

Sastanak se održava u sedištu naprednjaka na Novom Beogradu, a sastanku, pored lidera SNS i SPS, prisustvuju potpredsednik SNS Miloš Vučević, predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić, potpredsednik Glavnog odbora SNS Aleksandar Šapić, predsednik GO SPS Aleksandar Antić.

Nakon razgovora predviđene su izjave za medije.

Da će naprednjaci i socijalisti razgovarati danas, najavio je i sam Dačić u ponedeljak, koji je najavio da će tema razgovora biti modeli saradnje, koja je, kaže, nesporna.

Najavio je i da se radi na pripremi određenog dokumenta koji će biti potvrda saradnje dve stranke.

Dačićje istakao da je jedini mogući zajednički kandidat Aleksandar Vučić, a da je na predsedniku odluka da li će se ponovo kandidovati ili ne.

Dodao je i da je podrška koju pruža Vučiću u interesu Srbije, te da se zato neće kandidovati za predsednika i dodao da je cilj SPS-a da na izborima pređe 10 odsto. U poslednjih devet godina koliko ove dve stranke sarađuju, kaže Dačić, nije bilo situacije u kojoj su on i predsednik imali različita mišljenja, jer se politički razumeju.

Komentari (9)

Loading
Bojovic

26.10.2021 18:19

Dream team politickog zivota Srbije i ozbiljni rezultati za poslednju deceniju.Da vidimo dalje planove

Ivana

26.10.2021 18:20

Smatram da je dosadašnja saradnja ove dve političke partije, nesporno kod nas najuticajnijih, išla u dobrom smeru, i da će se sano na dobrobit naroda i dalje raditi. Ovom narodu treba prosperiteta i smatram da će se i na dalje u tom smeru ići.

Ksenija

26.10.2021 18:42

Saradnja SNS- a i SPS-a je proverena i dobitna.