MOSKVA REAGOVALA: Nedopustiva demonizacija srpskog naroda u BiH

Autor:

Vesti

25.10.2021

21:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija smatra nedopustivim i očiglednim antidejtonski karakter politike demonizacije srpskog naroda u BiH, koju uporno sprovode određene snage u okviru BiH, kao i iz inostranstva, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin, predsednik Rusije

 

U saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva se ističe da je Rusija zabrinuta zbog nepovoljnog razvoja situacije u Bosni i Hercegovini i poziva da se obustavi destruktivno mešanje u poslove te zemlje.


Rusko minstarstvo ocenjuje da "nova spirala međunacionalne napetosti u zemlji, izazvana neodgovornim postupcima bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka", dobija razmere bez presedana, stvara potencijalnu pretnju stabilnosti i bezbednosti u Bosni i Hercegovini i na celom Balkanu.

"Pozivamo da se hitno prekine destruktivno mešanje u unutrašnje stvari suverene Bosne i Hercegovine", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo ocenjuje da "želja da se iskoristi mehanizam Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira za rešavanje pitanja koja se ne tiču Dejtona nanosi očiglednu štetu ovoj višestranoj instituciji koja je u poslednje vreme bila u značajnom stepenu diskreditovna kršenjima prakse konsenzusa u toj delatnosti".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading