PREMIJERKA BRNABIĆ DO DETALJA OBJASNILA: Ovako radi mreža medija United grupe! (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

25.10.2021

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić objasnila je koliki je uticaj mreže medija United grupe koji svakodnevno napadaju predsednika Aleksandra Vučića.

Republika

Foto: printskrin

Ana Brnabić objasnila kako radi mreža medija United grupe

Premijerka Brabić objasnila je kako se plasiraju laži i uvrede na račun predsednika Vučića i Srbije, a onda i kako te iste sramotne tekstove preuzimaju ostali iz regiona.

- Samo da pojasnim... Dakle, nemaju oni tako mali uticaj, možda pojedinačno, ali kao grupa medija koji su na istom zadatku i koji rade istu stvar, taj uticaj se multiplikuje. Oni imaju i elektronske medije, imaju pisane medije, dnevne novine, nedeljnike... Imaju jako profesionalne timove što se tiče sfere digitalnih medija i portale i društvene mreže - objasnila je premijerka.

Premijerka dodaje i da su to su ozbiljni timovi i profesionalci koji su angažovani da rade na širenju takvog sadržaja.

- Kako god da okrenete, u sferi digitala imaju apsolutno preimućstvo, tako da taj uticaj nije ni mali ni beznačajan. Suprotno, taj uticaj je ogroman, ali sada da se vratim ponovo na ovo. Dakle, to nisu mediji samo u Srbiji. To onda, kao što smo videli preko vikenda, uzimaju svi mediji u regionu; mediji u Hrvatskoj, u BiH, određeni mediji u Crnoj Gori, mediji u Prištini, određeni mediji u Albaniji, a onda to po svom uticaju raste, širi se i jača i to više nije samo naša domaća stvar.

Takođe ističe da pošto to preraste u regionalnu temu, istu kreće da uzima "evropski isrtaživački portal", pa onda preuzima i jedan medij iz neke države članice Evropske unije, te se onda se to polako širi.

- To prelazi, hteli ne hteli u mejnstrim medije. Zašto? Čak i kada su objektivni mejnstrim mediji oni o takvim stvarima treba da pišu i prenose zato što više nije lokalna tema, već regionalna, pa i svetska tema - zaključila je Brnabićeva.

Podsetimo, sve su učestaliji napadi na Aleksandra Vučića i njegovu porodicu u poslednje vreme, a medijska hajka protiv predsednika Srbije vodi se i iz regiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Zeljko

25.10.2021 13:17

United Media grupu finansiraju Holanđani (Hag), porez plaćaju van Srbije, markting im radi CNN, a u Srbiji ih reklamiraju Đilas i Šolak, dakle zlo širokih razmera.

Mile Bambus

25.10.2021 17:01

Ma ovi Djilasovi su cisti mafijasi bre, sve bih ja to hapsio.