VIDI GA, BORA ŽIVI GA! Jeremićev pulen uzima skoro 80K mesečno, a ne dolazi na posao!

Autor: Republika

Vesti

25.10.2021

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borislav Novaković, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Vuka Jeremića u Novom Sadu koji je zaposlen u gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije u tom gradu, punih devet godina ne dolazi na posao, a uredno prima platu od čak 78.500 dinara mesečno.

Republika

Foto: printscreen

Prima platu za nerad: Borislav Novaković

On je tako za taj period "zaradio" oko 8,5 miliona dinara iz gradske kase ni za šta!

Naime, Novaković se na svom radnom mestu nije pojavio još od 2012. godine.

- Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije poseduje elektronsku evidenciju prisustva na radu svih zaposlenih, koja se svakodnevno prati i proverava u okviru Odseka za kadrovske i administrativne poslove. Zaposlenom Borislavu Novakoviću je u elektronskoj bazi podataka evidentirano redovno prisustvo na radu. Međutim, u periodu od 2012. godine do danas on fizički nije bio prisutan na radnom mestu - naveli su u odgovorima u toj gradskoj upravi.

Poručili su i da će zbog toga ova uprava sprovesti internu kontrolu radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica vezanih za elektronsku evidenciju njegovog prisustva na radu.

Kako su naveli, upravo na osnovu elektronske evidencije se i sačinjava lista prisutnosti koju ova uprava dostavlja gradskoj upravi za finansije, radi obračuna zarade.

- Obračun zarade zaposlenih u gradskoj upravi Grada Novog Sada vrši gradska uprava za finansije. Prema podacima pribavljenim od navedene uprave, visina zarade zaposlenog Borislava Novakovića iznosi 78.431,89 dinara - zaključili su.

Iako smo prethodna dva dana pokušavali da stupimo u kontakt i sa samim Novakovićem, ne bi li nam objasnio o čemu je ovde reč, on nam se do zaključenja ovog broja nije javljao.

Dobrašinović: Otkaz, automatski!

Predsednik Koalicije za nadzor javnih finansija Dragan Dobrašinović kaže za Kurir da po zakonu radnik koji izostaje s posla u periodu od pet vezanih radnih dana, za koje nema validno opravdanje, automatski dobija otkaz.

- Ako zaposleni nema opravdanje za nepojavljivanje na poslu više od pet dana, on automatski ostaje bez posla. A kako je moguće da neko za pet dana nepojavljivanja dobije otkaz, a neko za devet godina ne, to mi zaista nije jasno. Očito je neki dogovor u pitanju, neko ima korist od toga, ali je gradska uprava ta koja mora da objasni šta je posredi i kako je ovo moguće. On sam sebe s posla isterati sigurno neće - rekao je Dobrašinović..

Inače, Novakoviću, tadašnjem direktoru Zavoda za izgradnju grada, suđeno je zbog afere "Bulevar" u Novom Sadu, ali je nedavno Apelacioni sud u Beogradu doneo oslobađajuću presudu na osnovu pravnog načela "ne dva puta za isto", jer je presudom Prekršajnog apelacionog suda okončan prekršajni postupak povodom istog događaja, koji je i predmet optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal.

Takođe, Novaković je 2018. bio vinovnik incidenta s policijom, kada se protivio opštinskoj odluci da se ukloni bašta kafića za koju zakup nije plaćen više od 11 meseci, a čiji je neformalni suvlasnik bio član Narodne stranke.

Sin razlupao prostorije SNS

I sin problematičan

Sin Borislava Novakovića, Nikola Novaković, prošlog meseca divljao je u Novom Sadu. On je tada uhapšen jer je pijan razbijao stranačke prostorije Srpske napredne stranke u Novom Sadu, koje se nalaze u Bulevaru oslobođenja. Incident su zabeležile nadzorne kamere, a nakon što je priveden, ustanovljeno je da je imao više od 1,8 promila alkohola u krvi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Tutan C Mon

25.10.2021 09:28

Naviklo to da jede i pije na racun drzave, koliko-toliko, zauvar je, da uzmu od drzave i sad, dok su u opoziciji.

Aco

25.10.2021 09:35

Ovaj sigurno telepatski odrađuje posao. Daleko će Vuk sa takvima.

Dunja

25.10.2021 12:37

Sve na racun drzave, kao parazit, od takvih nikada nece biti ljudi, to je naviklo da steti drzavu i koristi maksimalno sve sto moze da uzme za dzabe

Zeljko

25.10.2021 14:27

Da li je moguć da ovako nešto postoji i da li je moguće da posle toliko godina tek sada se ovako nešto otkriva? Treba pročešljati sve ovakve slučaje.