KURTI MORA BITI DOBAR I KAD UBIJA! Đurić: Cinizam i pristrasnost nisu izuzetak, već gvozdeno pravilo nesrećne Viole fon Kramon!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

21.10.2021

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tvrdnjom da je teror prištinskih specijalaca "dobrodošla i potrebna akcija" Viola fon Kramon ući će u anale beskrupuloznosti, saopštio je potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Ðurić.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Aljbin Kurti

- Umesto da kao izvestilac evropskog parlamenta o Kosovu alarmira evropsku i svetsku javnost zbog policijske brutalnosti čija direktna posledica je da se zbog primene hemijskih sredstava ugušila 71.godišnja Verica Ðelić iz Zvečana, dok je 35.godišnji Srećko Sofronijević upucan bojevom municijom u leđa u sopstvenom dvorištu, Fon Kramon reprodukuje prozirne laži onih koji su taj zločin počinili - naveo je Marko Ðurić.

On je dodao da, potpuno suprotno izveštaju UN, saopštenom jasno i javno od strane Z.Tanina na sednici SB UN, u kome se jasno kaže da je reč o jednostranoj akciji koja nije bila koordinisana sa međunarodnim misijama i koja je izazvala opasnu eskalaciju sa posledicama po civilno stanovništvo, Von Kramon svesno ignoriše krv nevinih civila koja je prolivena.

- Umesto da se kao parlamentarac EU glasno suprotstavi akciji koja je sprovedena uz kršenje ključnih odredbi briselskog sporazuma, koje se odnose na funkcije i etničku strukturu policijskog regiona KPS sever, i to na jednostran način, ona kritikuje VP EU Borela koji je na opasnosti jednostranog delovanja ukazao - rekao je Đurić, a navodi se u saopštenju Informativne službe SNS.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Marko Đurić

Dodaje da je Fon Kramon rešila da i ono malo Srba što je na Kosovu ostalo moraju biti večiti "loši momci" dok, kako kaže, "njen momak Kurti mora biti dobar čak i kada ubija".

- Svaka čast na obrazu i na hrabrosti - navodi Ðurić.

Podseća da je Von Kramon prećutala i u svojoj izjavi i u svim svojim izveštajima da su neki Srbi ubijeni i teško ranjeni, dok su njeni miljenici na Kosovu u danu koji slave kao legitiman i potreban, zapravo upadali sa dugim cevima u obične apoteke, da hapse lekove.

- Političke strasti i lobistička podrška su veoma toksična kombinacija. U slučaju nesrećne Viole fon Kramon cinizam i pristrasnost više nisu izuzetak nego gvozdeno pravilo. Nije li međutim vreme da se u Evropskom parlamentu zapitaju ima li granice u pristrasnosti njihovog izvestioca - zaključio je Ðurić.

Republika

Foto: printskrin/vikipedia

Viola fon Kramon

Izvestiteljka EP za Kosovo Viola fon Kramon izjavila je sinoć da je akcija kosovske policije u kojoj su korišćeni suzavac i šok bombe i teško ranjen 36-godišnji Srećko Sofronijević sprovedena samo na severu Kosova i da je dobro što se kosovska vlada uhvatila u koštac sa tim, jer, kako je navela, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala oduvek je bila zahtev EU.

- KFOR je bio obavešten i druge snage i jasno je da nije bilo sumnje da je to potrebno - rekla je Fon Kramon u izjavi za N1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading