KAKO JE ĐILAS OČISTIO BUDŽETE: Lider SSP šeruje ugovore, A ĆUTI O MILIONIMA!

Autor: Republika

Vesti

20.10.2021

06:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danima je Dragan Đilas ćutao o aferi "veritas papiri", a onda je rešio da se oglasi, ponudivši kvazidokaze da su tvrdnje o zapošljavanju novinara laž, direktno se obrativši Ani Brnabić i tabloidima, kojima je nebrojeno puta dosad pretio, a dosledno izbegavao da pruži bilo kakav odgovor na postavljena pitanja.

Republika

Foto: ST/P.Divac

Dragan Đilas

Međutim, pitanje koje mu je postavila premijerka ga je izgleda baš zabolelo, pa je krenuo u kontranapad.

- Tokom Đilasovog bavljenja politikom njegovi prihodi su se povećali 274 puta! On može još 100 godina da narodnim novcem plaća analitičare, novinare i političare, kao što ih je plaćao dva miliona evra - izjavila je premijerka Brnabić.

Od svega što je premijerka rekla Đilas se, gle čuda, zakačio za plaćanje novinara, te joj preko Tvitera poručio da na platnom spisku njegove firme nije novinarka Biljana Lukić.

- Poruka za Anu Brnabić i tabloide. Novinarka Biljana Lukić nikada nije radila u "Multikomu". U mojoj firmi već 10 godina radi žena koja se zove Biljana Lukić. Ima 59 godina i radi kao spremačica. Ugovor u prilogu. Toliko o "dokazima" - naveo je Đilas na Tviter nalogu, uz priloženi dokument, ugovor o radu s pomenutom osobom.

 

 

Ključni svedok nestao bez traga

Jadranka Drinić, suvlasnica i direktorka "Dajrekt medije", dugogodišnja bliska saradnica lidera SSP Dragana Đilasa, suvlasnica i direktorka "Dajrekt medije", nestala je bez traga iako je trebalo da bude dostupna nadležnim organima u postupku Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK), koji se vodi zbog sumnje da RTS oštećen za 688 miliona dinara u spornim ugovorima s "Dajrekt medijom".
Tužilaštvo i policija su istraživali sumnje da su s nekadašnjim rukovodstvom RTS Đilas i njegovi zaposleni učestvovali u korupciji kupoprodaje TV sekundi različitih emisija, prenosa utakmica, serija pod netržišnim uslovima, koji nisu bili predviđeni zakonom i tako sebi pribavili milionsku protivpravnu korist. Zbog afere "sekunde", kako se u medijima naziva ovaj slučaj, 28. avgusta 2019. uhapšeni su direktor "Dajrekt medije" Jovan Stojanović i dvoje zaposlenih s RTS.

Ugovor koji je Đilas okačio zanimljiv je i zbog zaglavlja ugovora iz 2011, u kojem je navedeno ime Jadranke Dinčić, osobe koja je u bekstvu zbog umešanosti u aferu "sekunde".

Komentarišući ugovor koji je Đilas okačio, Mario Spasić, generalni sekretar Saveza za monitoring, ocenjuje da se i dalje ne može isključiti da je reč o novinarki Lukić, uzevši u obzir nepoverenje koje je Đilas zavredio:

- Đilasu se ne može verovati jer do sada nije pružio ni jedan jedini relevantan dokaz ni o stanovima svog brata niti o tajnim računima u inostranstvu, o čemu su mediji pisali. Ne može se isključiti da je ovde reč o novinarki Biljani Lukić, koja je planirala da ubije novinara Predraga Sarapu na pešačkom prelazu. Kako je Đilas preko svoje firme davao navodne pozajmice svima koji ga podržavaju tako ni ovo s Biljanom Lukić nije isključeno.

Spasić je naveo da je isto tako moguće i da je fiktivno zapošljavao ljude.

- Ni to nije isključeno i postoji osnovana sumnja u tako nešto. Tamo gde se skrivaju svi podaci, sve je i moguće - navodi Spasić za Srpski telegraf.

I Draža priznao

Dragoljub Draža Petrović, glavni i odgovorni urednik lista Danas, kojim upravlja tajkun Dragan Đilas, priznao je javno da su "veritas papiri" istina, te da milioner Đilas pozajmljuje pare određenim pojedincima i medijima.
- Ti "veritas papiri", to je očigledno tačno, oni su pokupili te papire iz privredne agencije. To što je Đilas pozajmljivao pare određenim pojedincima i medijima - naveo je Petrović.
Glavni urednik Danasa je istakao i da mu je jasno šta se još krije iza Đilasovog novca, a to je izbegavanje plaćanja poreza.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Mikica

20.10.2021 07:23

Dragane ,I D E M O.SPASI SIROTINJU ,BRATE MILI.

Vlada

12.11.2021 12:08

@Mikica - Djilas samo uzima za sebe. Uzimao iz budžeta, od televizija, pa čak i od Demokratske stranke.

David

20.10.2021 07:30

Pokradenim parama Djilas moze da zivi jos sto godina ,ali ocigledno da mu ni to nije dovoljno pa bi hteo jos .

Odgovori 10 1
Bosa

20.10.2021 07:31

Pa naravno Đilas svoje krije a druge proziva!

Odgovori 12 1