SAN POSTAO STVARNOST! Premijerka Ana Brnabić kaže da u domenu kreativne industrije Srbija postaje najkonkurentnija zemlja u Evropi!

Autor:

Vesti

19.10.2021

21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večeras je u zgradi Geozavoda organizovan prijem i konferencija za medije povodom obeležavanja prve godine rada u Srbiji studija za animaciju na kojoj se pojavilo mnogo poznatih ličnosti među kojima se našla i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Premijerka Ana Brnabić sa Džonijem Depom

Ona je u izjavi za Republiku rekla da je san postao stvarnost:

- Kada smo krenuli da radimo na jačanju kreativne industrije ovakve stvari smo sanjali. Da imamo čitavu produkciju, i umetničku i tehničku, i da imamo mnogo mladih i kreativnih ljudi koji ostaju u Srbiji da rade, a istovremeno da nam takvi dolaze iz inostranstva. Takođe, sanjali smo da imamo i jedan takav proizvod kao što će sada biti "Džoni pab", koje će pokazati jedno novo lice Srbije. 

Ona je rekla da očekuje da kreativna industrija u Srbiji u narednom periodu raste:

- Očekujem da jedna ovakva industrija na jedan drugačiji, kreativan način promoviše Srbiju u svetu i verujem da ćemo zahvaljujući onome što ulažemo, tu pre svega mislim na obrazovanje, postati najkonkurentnija zemlja u Evropi za ovakve i slične projekte i slične firme koje spajaju umetnost i tehniku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading